Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση η αιτία θανάτου της Μαρίας
Βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση η αιτία θανάτου της Μαρίας

Βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση η αιτία θανάτου της Μαρίας

Σε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση προκληθείσα από πυροβόλο όπλο οφείλεται ο θάνατος της 21χρονης Μαρίας Χάρπα, από τα Κλαυδιά, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο την περασμένη Τρίτη (5/5) από το όπλο του αδελφού της.

Αυτό κατέδειξε η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε χθες στη σορό της από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέτα, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Από τη νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι η άτυχη κοπέλα έφερε διαμπερές τραύμα στο κεφάλι, ενώ η σφαίρα ρίχθηκε από κοντινή απόσταση, όχι εξ’ επαφής.

Από τη σορό λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές κι εργαστηριακές εξετάσεις.

Όπως προκύπτει από τη νεκροτομή, η Μαρία δέχθηκε τη σφαίρα από πλάγια θέση και την ώρα του πυροβολισμού, τόσο η ίδια όσο και ο αδελφός της φαίνεται πως καθόντουσαν.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα διαβιβαστούν στην ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λάρνακας και θα αξιολογηθούν σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα του βαλλιστικού ελέγχου (αναμένεται να είναι έτοιμα αρχές της ερχόμενης εβδομάδας) που έγινε στο στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3 του 23χρονου, ο οποίος κρατείται για την ανθρωποκτονία της αδελφής του.

Ο βαλλιστικός έλεγχος αναμένεται να καταδείξει κατά πόσο ισχύει ο ισχυρισμός του 23χρονου, ότι το όπλο του έπαθε εμπλοκή.

Στο μεταξύ,  μετανιωμένος για το τραγικό συμβάν που έγινε στην οικία του, στα Κλαυδιά, παρουσιάζεται ο 23χρονος ύποπτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην κατάθεση που έδωσε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας ο νεαρός δήλωσε απαρηγόρητος για το τι συνέβη, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί την ίδια θέση, ότι δηλαδή ο θάνατος της αδελφής του ήταν ατύχημα και ότι προήλθε από την εκπυρσοκρότηση του στρατιωτικού του τυφεκίου ενώ το καθάριζε, αφού ισχυρίζεται ότι προηγουμένως είχε πάει για βολή.

Ο ύποπτος συνεχίζει να υποστηρίζει πως δεν γνώριζε ότι υπήρχε σφαίρα στη θαλάμη του όπλου. Όλοι οι ισχυρισμοί του διερευνώνται, με την Αστυνομία στο παρών στάδιο να μην αποκλείει οποιοδήποτε σενάριο.

Τις τελευταίες μέρες οι ανακρίσεις της Αστυνομίας για διαλεύκανση της υπόθεσης επικεντρώνονται κυρίως στη λήψη καταθέσεων από μέλη της Εθνικής Φρουράς (από τη μονάδα όπου υπηρετούσε ο 23χρονος ως έφεδρος), αλλά και από το οικογενειακό περιβάλλον του υπόπτου.

Θυμίζουμε, ότι την περασμένη Πέμπτη (7/5) ο ύποπτος μεταφέρθηκε, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας του, στο πατρικό του σπίτι, στα Κλαυδιά, όπου έγινε αναπαράσταση της τραγωδίας.

BΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend