Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στον τόπου του δράματος επέστρεψε χθες το πρωί ο 23χρονος, από τα Κλαυδιά. Με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ο ύποπτος για την ανθρωποκτονία της αδελφής του μεταφέρθηκε στο σπίτι του, όπου την περασμένη Τρίτη εκτυλίχθηκε η ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία, στα πλαίσια αναπαράστασης του συμβάντος που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο της 21χρονης.

Η αναπαράσταση της τραγωδίας κρίθηκε αναγκαία από την ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λάρνακας, στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης.

Ο 23χρονος εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι ο θάνατος της αδελφής του προήλθε από ατύχημα και από την εκπυρσοκρότηση του στρατιωτικού του τυφεκίου την ώρα που το καθάριζε.

Τις επόμενες μέρες ο νεαρός ενδεχομένως να υποδείξει στην Αστυνομία κι άλλες σκηνές που σχετίζονται με τις κινήσεις του τη μοιραία μέρα. Παράλληλα, ο κρατούμενος για την ανθρωποκτονία της 21χρονης αδελφής του εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο και διαπιστώθηκε ότι έχει πλήρη επίγνωση των πράξεων του. Ο ύποπτος έδωσε κατάθεση κι επιμένει ότι ο θάνατος της αδελφής του ήταν ατύχημα, ενώ σ’ ότι αφορά το ερώτημα γιατί το όπλο του ήταν έμφορτο, ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν το γνώριζε.

Κατάθεση στην Αστυνομία έδωσε και η μητέρα των δύο παιδιών. Η μαρτυρία της κρίνεται πολύ σημαντική, καθότι ήταν το μοναδικό πρόσωπο που βρισκόταν στο σπίτι την ώρα της τραγωδίας. Κατάθεση λήφθηκε και από τον αρραβωνιαστικό της 21χρονης, ο οποίος ανέφερε ότι οι σχέσεις του και την οικογένεια και με τον αδελφό της ήταν καλές.

Πάντως, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας διαμηνύουν πως όλα τα ενδεχόμενα γύρω από την υπόθεση που συγκλόνισε το παγκύπριο παραμένουν ανοιχτά και τυγχάνουν διερεύνησης. Διερεύνησης τυγχάνουν και όλοι οι ισχυρισμοί που προβάλλει ο κρατούμενος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ένα σενάριο που «παίζει» δυνατά είναι όντως ο 23χρονος να πήγε με δική του πρωτοβουλία για να κάνει βολή με το στρατιωτικό του τυφέκιο (εξού και λείπουν οκτώ σφαίρες από το σακίδιο που χρεώθηκε από την Ε.Φ.)

Σε σχέση με τις οκτώ σφαίρες που λείπουν από το σακίδιο του, ισχυρίστηκε πως έτσι χρεώθηκε το σακίδιο από την Ε.Φ. Στο μεταξύ, καθοριστικής σημασίας κρίνονται και τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης επί της σορού της 21χρονης, τα οποία σε συνδυασμό με τον βαλλιστικό έλεγχο, θα δώσουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα και θα ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση.

Από την ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να διαφανεί η πορεία της σφαίρας και η απόσταση από την οποία ρίχθηκε, κάτι το οποίο θα ενισχύσει ή θα αποδυναμώσει την εκδοχή του 23χρονου.

 

Σε οκτώ χρόνια φυλάκιση καταδίκασε το Κακουργιοδικείο Λάρνακας 38χρονο, από την επαρχία Λάρνακας, ο οποίος κατείχε μεγάλες ποσότητες μαριχουάνας και κοκαίνης με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Παρόλο που ο 38χρονος κρίθηκε ένοχος μετά από δική του παραδοχή, εντούτοις το Κακουργιοδικείο του επέβαλε φυλάκιση οκτώ χρόνων διότι βαρύνεται με προηγούμενες καταδίκες πάλι για υποθέσεις ναρκωτικών.

 

Επίσημα τέλος για το φετινό Κατακλυσμό στη Λάρνακα. Το Δ.Σ. Λάρνακας κατά την τελευταία του συνεδρία με τηλεδιάσκεψη επισημοποίησε την ήδη ειλημμένη απόφαση για ακύρωση των φετινών εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας, απόφαση που αρχικά είχε ληφθεί εδώ και μερικές εβδομάδες.

Η απόφαση ακύρωσης του Κατακλυσμού ήταν μονόδρομος για το Δήμο Λάρνακας, καθότι πρόκειται για την μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή στην Κύπρο, η οποία κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Αναβλήθηκε, επίσης, το καλοκαιρινό Φεστιβάλ Λάρνακας, που κάθε χρόνο πραγματοποιείτο τον Ιούλιο. Παράλληλα, το Δ.Σ. αποφάσισε να στηρίξει εμπράκτως τους ανθρώπους του πολιτισμού και των τεχνών που διαμένουν και εργάζονται στη Λάρνακα.

 

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι αύριο Σάββατο, θα λειτουργήσει ξανά η Λαϊκή Αγορά στο χώρο στάθμευσης Ζουχούρι με τα μέτρα προστασίας, τα οποία προτείνουν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Κράτους.

 

Διαδικτυακή Συζήτηση με τους πολίτες για την πανδημία, διοργανώνει αύριο Σάββατο το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Λάρνακας, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί από τις 5 μέχρι τις 7 μ.μ.
Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του Κέντρου στο Facebook.

Send this to a friend