Home ΛΑΡΝΑΚΑ Α.Δημητρίου: Η κυβέρνηση άκουσε τους ειδικούς και άνοιξε τα σχολεία
Α.Δημητρίου: Η κυβέρνηση άκουσε τους ειδικούς και άνοιξε τα σχολεία

Α.Δημητρίου: Η κυβέρνηση άκουσε τους ειδικούς και άνοιξε τα σχολεία

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλευτίνας Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτας Δημητρίου για την Παιδεία και το άνοιγμα των σχολείων :

Ειδικότερα ο τομέας της παιδείας όπως επίσης φυσικά και η συζήτηση οποιουδήποτε θέματος ειδικά τώρα με τον χειρισμό της πανδημίας και αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης που έχουμε να διαχειριστούμε, σίγουρα δεν προσφέρεται για διαφωνίες και αντιπαλότητες.

Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν προβληματισμοί και δυσκολίες όπως επίσης ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Ωστόσο η κυβέρνηση, ως όφειλε, έλαβε την απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων μετά και από διαβούλευση που είχε με τους ειδικούς επιστήμονες και τους αρμόδιους φορείς. 

Απόλυτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει σωστός σχεδιασμός, λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες ασφαλείας, τα πρωτόκολλα και όλες τις παραμέτρους ασφαλείας για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας. Για εμάς πρώτος και καθοριστικός παράγοντας είναι η υγεία και ασφάλεια όλων, πόσο μάλλον των παιδιών μας. 

Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα και ας επικεντρωθούμε όλοι στην κοινή παραδοχή ότι η ατομική και συλλογική ευθύνη είναι υπόθεση όλων μας.

Send this to a friend