Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εντελώς απροετοίμαστες βρήκε τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Λάρνακα η πρώτη μέρα μερικής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Παρατηρήθηκαν σοβαρά κενά ως προς τα μέτρα ασφαλείας καθώς και προβλήματα στην εξυπηρέτηση του κοινού, κυρίως στον τομέα των Ειδικών Επιδομάτων, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν ανθρώπινες ουρές έξω από τα γραφεία και να ταλαιπωρηθεί το κοινό, που ναι μεν απέστειλε το σχετικό SMS για τη διακίνησή του, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να εξυπηρετηθεί.

Όπως μας λέχθηκε από το προσωπικό, δεν έγινε καλός συντονισμός, με επακόλουθο τα γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων να μην στελεχωθούν έγκαιρα με προστατευτικές μάσκες και γάντια, ενώ δεν υπήρχαν ούτε αντισηπτικά υγρά για το κοινό.

Παράλληλα ο, αριθμός εργαζομένων στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις δεν προσήλθε στις δουλειές τους, διότι παρέμειναν στα σπίτια τους για να προσέχουν τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα αρκετές υπηρεσίες να παραμείνουν υποστελεχωμένες.

Μόνο ο κλάδος Ανεργιακού Επιδόματος εξυπηρέτησε, ως ένα βαθμό, κάποια άτομα χθες το πρωί.

Στο μεταξύ, η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους της Λάρνακας κατά την πρώτη μέρα χαλάρωσης των μέτρων δεν παρουσίασε σημαντική διαφοροποίηση, σε σχέση με τις εικόνες εγκατάλειψης των δύο τελευταίων μηνών οπόταν ίσχυε η καραντίνα.

Υπήρχαν ορισμένα εμπορικά καταστήματα που παρέμειναν κλειστά, ενώ κλειστά παρέμειναν και τα πλείστα καταστήματα τουριστικών ειδών κοντά στην παραλιακή λεωφόρο των Φοινικούδων, καθότι η κίνηση στην παραλία ήταν λιγοστή.

 

Και συνεχίζουμε με το Νοσοκομείο της Λάρνακας, όπου μείωση παρατηρείται, στον αριθμό των ύποπτων κρουσμάτων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, χθες νοσηλεύονταν συνολικά οκτώ ασθενείς υπό διερεύνηση για τον κορωνοϊό, όλοι στη Χειρουργική Κλινική του νοσηλευτηρίου. Δεν υπήρχε κανένας ασθενής στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης. Το θετικό για το Νοσοκομείο Λάρνακας είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχει εντοπιστεί κανένα θετικό κρούσμα.

Αντίθετα στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται συνεχώς και αυτό είναι φυσιολογικό, αφού μετά τα εξιτήρια που δίνονται από τα νοσοκομεία, οι πλείστοι ασθενείς, αντί να πηγαίνουν στα σπίτια τους, μεταφέρονται για παρακολούθηση για κάποιο χρονικό διάστημα στο Eden μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους. Χθες, στο Eden Resort νοσηλεύονταν 73 άτομα.

 

Και τέλος η καραντίνα και τα νέα κοινωνικά δεδομένα που ισχύουν λόγω του κορωνοιού, αναγκάζουν τους διάφορους φορείς να αυτοσχεδιάζουν προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν.
Ένας από αυτούς τους φορείς είναι και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ), η οποία έχοντας χάσει, λόγω της πανδημίας, τη δυνατότητα να προσφέρει τις Σκαλιώτικες εμπειρίες δια ζώσης, αποφάσισε να τις μεταφέρει κατ’ οίκον μέσω του διαδικτύου.

Δηλαδή αποφάσισε να φέρει τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες από διάφορες περιοχές της επαρχίας Λάρνακας στα σπίτια των ανθρώπων, μέσω διαφόρων βίντεο που μεταδίδονται από τη σελίδα της εταιρείας στο facebook. Αυτή η πρωτοποριακή πρωτοβουλία θα ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της άνοιξης.

Η τοπική εταιρεία Τουρισμού θα προβάλλει ένα βίντεο κάθε εβδομάδα. Η αρχή έγινε με τον καλαθοπλέκτη Πέτρο Νικολάου από το Εργαστήριο και Μουσείο Καλαθοπλεκτικής στη Χοιροκοιτία, ο οποίος έκανε επίδειξη κατασκευής καλαθιών με καλάμια και με ράβδους σιταριού καθώς και παρουσίαση της χρήσης αυτών των καλαθιών στο κυπριακό σπίτι.

Το δεύτερο βίντεο ήταν από τη φάρμα γαϊδουριών στη Σκαρίνου, ένα χώρο ο οποίος έχει γίνει πόλος έλξης αλλά και πραγματοποίησης διάφορων παραδοσιακών φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του χρόνου. Στο βίντεο παρουσιάζονται επίσης λεπτομέρειες για τη μεγάλη διατροφική αξία του γάλακτος του γαϊδουριού.

Η ΕΤΑΠ καλεί όσους ενδιαφέρονται για τις ομορφιές της επαρχίας Λάρνακας να μείνουν συντονισμένοι για να δουν από τις οθόνες τους τις εμπειρίες που προσφέρουν οι αγαπημένοι τους προορισμοί, με την ευχή πολύ σύντομα να μπορούν να τους επισκεφθούν και πάλι…

Send this to a friend