Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ Οι Αναπτυξιακές Εταιρείες στηρίζουν την πρωτοβουλία του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος
Οι Αναπτυξιακές Εταιρείες στηρίζουν την πρωτοβουλία του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Οι Αναπτυξιακές Εταιρείες στηρίζουν την πρωτοβουλία του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε δεν μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι στο κάλεσμα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για στήριξη των γεωργών μας και κατ’ επέκταση των παραγωγών μας για διάθεση των αγροτικών προϊόντων μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες: από τον παραγωγό απευθείας στον καταναλωτή.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση το υπουργείο σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, βρίσκονται σε συνεννόηση με ηλεκτρονικές πλατφόρμες εμπορίας προϊόντων που αναπτύσσονται με ιδιωτική πρωτοβουλία, με στόχο να προωθηθεί, μέσω του διαδικτύου, η διάθεση φρέσκων και ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή.

Οι πλατφόρμες, θα προσφέρουν δωρεάν φιλοξενία των προϊόντων των παραγωγών για περίοδο μερικών μηνών, ενώ παράλληλα θα δώσουν την ευκαιρία στους αγρότες να εγγραφούν για την επόμενη περίοδο, με πολύ χαμηλή χρέωση. Η εμπορία των γεωργικών προϊόντων μέσω των πλατφόρμων, θα διέπεται από όλες τις σχετικές κοινοτικές και εθνικές νομοθεσίες που αφορούν σε ποιοτικά κριτήρια, καθώς και θέματα ασφάλειας των προϊόντων και υγείας των καταναλωτών.

Ο ρόλος των Τοπικών Ομάδων Δράσης και των Αγροτικών Οργανώσεων

Στην προσπάθεια αυτή, σημαντικός είναι ο ρόλος των Ομάδων Τοπικής Δράσης, οι οποίες, ως Αναπτυξιακές Εταιρείες, διασφαλίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου καθώς και την υλοποίηση τοπικών στρατηγικών. Η συνδρομή των Αγροτικών Οργανώσεων είναι εξίσου σημαντική, καθώς, μαζί με τις Ομάδες Τοπικής Δράσης, θα προσφέρουν στους παραγωγούς ενημέρωση, καθοδήγηση και υποστηρικτικές υπηρεσίες, ώστε να μπορέσουν ομαλά και αποτελεσματικά να ενταχθούν και να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσω των καναλιών ηλεκτρονικής διάθεσης και πώλησης. Ήδη, κατά την τρέχουσα εβδομάδα, σε συνεργασία με τις Ομάδες Τοπικής Δράσης και τις Αγροτικές Οργανώσεις, άρχισε η προσπάθεια για εξοικείωση, ενημέρωση και ένταξη των παραγωγών στα νέα ηλεκτρονικά εργαλεία, έτσι ώστε σύντομα οι καταναλωτές να μπορούν να επισκέπτονται τους ηλεκτρονικούς «πάγκους» τους, όποια ώρα της ημέρας τους βολεύει, και να παραγγέλλουν εύκολα και γρήγορα, φρέσκα και υγιεινά προϊόντα.

Σαν Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου είμαστε στη διάθεση όλων των παραγωγών που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στις δύο επαρχίες. Καλούμε όλους  να μην διστάσουν να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Για την επιτυχία και την καλύτερη οργάνωση της όλης προσπάθειας, καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί να έλθουν σε επαφή με την οικεία Ομάδα Τοπικής Δράσης και τις Αγροτικές Οργανώσεις, για να ενημερωθούν σχετικά (ο κατάλογος με τα άτομα επαφής στις Ομάδες Τοπικής Δράσης και στις Αγροτικές Οργανώσεις ακολουθεί).

Άτομα επαφής στις Ομάδες Τοπικής Δράσης

Αναπτυξιακή Λάρνακας Αμμοχώστου: Άννα Κοσμά (τηλ. 24 322020,  [email protected]  )

Αναπτυξιακή Λεμεσού: Ράκης Πιερίδης (τηλ. 99 466747, [email protected])

Αναπτυξιακή Τροόδους: Πέτρος Χατζηκώστας (τηλ. 99 818980, [email protected]) και Έλενα Γεωργαλλίδου (τηλ. 22 952043, 99382336, [email protected])

Αναπτυξιακή Πάφου: Μάριος Ιωάννου (τηλ. 96 657368, [email protected])

Άτομα επαφής στις Αγροτικές Οργανώσεις

ΠΕΚ: Χρίστος Παπαπέτρου (τηλ. 99 378489)

ΕΚΑ: Γιάννης Δημητρίου (τηλ. 99 068454)

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ: Ευγένιος Ελευθερίου (99 658082)

ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: Βάσω Πρατζιώτη (τηλ. 22 676474, 99 896770)

ΕΥΡΩΑΓΡΟΤΙΚΟΣ: Λάμπρος Αχιλλέως (τηλ. 99 653566)

 

 

 

 

Send this to a friend