Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Παρά την αβεβαιότητα που υπάρχει στην τουριστική βιομηχανία, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας παραμένει ενεργή και συνεχίζει να θέτει σ’ εφαρμογή μοναδικές πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την ιστορία της πόλης.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα την υλοποίηση των Ομιλούντων Αγαλμάτων. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια πρωτοβουλία που θ’ αξιοποιεί την σύγχρονη τεχνολογία, ούτως ώστε μ’ ένα εξαιρετικά ενδιαφέροντα τρόπο τα αγάλματα να χρησιμοποιηθούν για να εξιστορούν με εικονικό και διαδραστικό τρόπο την ιστορία τους. «Αν έχεις ποτέ περπατήσει στη Λάρνακα και σταμάτησες για να θαυμάσεις τα ιστορικά αγάλματα, ίσως να έχεις διερωτηθεί τι θα σου έλεγαν εάν μπορούσαν να μιλήσουν. Κάθε μια από αυτές τις μπρούτζινες ή μαρμάρινες ενσαρκώσεις έχει μια μοναδική κι ενδιαφέρουσα ιστορία να πει.

Σύντομα, λοιπόν, τα αγάλματα θα μπορούν να εξιστορήσουν τη δική τους ιστορία μέσα από την πρωτοποριακή πρωτοβουλία Τα Ομιλούντα Αγάλματα της Λάρνακας».

Η διαδραστική πρωτοβουλία θα τεθεί σε εφαρμογή με τεχνολογία κώδικα QR, που θα εγκατασταθεί σε επτά αγάλματα σημαντικής ιστορικής σημασίας. Ο επισκέπτης θα μπορεί σκανάροντας τον κωδικό με το κινητό του τηλέφωνο να διαλέξει γλώσσα επικοινωνίας. Ακολούθως, το άγαλμα θα «καλεί» τον χρήστη στο κινητό του τηλέφωνο και όταν αυτός θ’ απαντά, τότε το άγαλμα θα διηγείται την ιστορία του.

Οι επτά προτομές που θα μετατραπούν σε αγαλματένιους αφηγητές είναι τα τρία αγάλματα του Ζήνωνα του Κιτιέα, το άγαλμα του στρατηγού Κίμωνα, ο Απολλώνιος ο Κιτιεύς, ο καλλιτέχνης Μιχαήλ Κάσιαλος και ο Λέοντας της Βενετίας.

Η δράση υλοποιείται από την ΕΤΑΠ Λάρνακας με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Λάρνακας και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Είναι για πρώτη φορά που παρόμοια δράση εφαρμόζεται στην Κύπρο.

Send this to a friend