Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ Απογοητευμένοι οι αγρότες με την απόσυρση του νομοσχεδίου για σφαγή αμνοεριφίων
Απογοητευμένοι οι αγρότες με την απόσυρση του νομοσχεδίου για σφαγή αμνοεριφίων

Απογοητευμένοι οι αγρότες με την απόσυρση του νομοσχεδίου για σφαγή αμνοεριφίων

Απογοήτευση για την απόσυρση του τροποποιητικού νομοσχεδίου για την σφαγή αμνοεριφίων, εκφράζουν, σε ανακοίνωση τους, οι Αγροτικές Οργανώσεις (ΠΕΚ- ΕΚΑ – ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ – ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ – ΕΥΡΩΑΓΡΟΤΙΚΟΣ).

«Αγανάκτηση, απογοήτευση και πικρία προκάλεσε στους Αιγοπροβατοτρόφους και τις Αγροτικές Οργανώσεις η ενέργεια του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή να αποσύρει από την Βουλή το τροποποιητικό νομοσχέδιο για την σφαγή αμνοεριφίων σύμφωνα με τις λατρευτικές ανάγκες το οποίο είχε καταθέσει με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου πριν 15 ημέρες. Αυτή την απόφαση την οποία καταδικάζουμε ανεπιφύλαχτα, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά», αναφέρουν.

Οι αγροτικές οργανώσεις καλούν την Κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, «να αναλογισθεί τις ευθύνες της και να διορθώσει το σφάλμα της προτού καταστραφούν οι ποιμνιοτρόφοι».

«Βασική μας επιδίωξη ήταν και παραμένει η υπεράσπιση των εργαζομένων μικρομεσαίων γεωργών/κτηνοτρόφων αυτοεργοδοτουμένων. Αρκετές από τις επίμονες παρεμβάσεις μας έφεραν αποτελέσματα. Συνεχίζουμε. Πάνω από όλα η Κύπρος», καταλήγει.

Ζημιά για την οικονομία η αναβολή ψήφισης νομοσχεδίου για σφαγή ζώων λέει ο Αρχιραβίνος Κύπρου
Η αναβολή ψήφισης του νομοσχεδίου για τη σφαγή των ζώων «είναι ένα σημαντικό πλήγμα για τον γεωργικό τομέα εδώ στην Κύπρο,που προκαλεί ζημία στην οικονομία, στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες, και έχει επιπτώσεις στην οικονομική σταθερότητα της Κύπρου στο σύνολό της», λέει ο Αρχιραβίνος Κύπρου Αριέ Ζεέβ Ράσκιν.

«Οι αλυσίδες εφοδιασμού δεν λειτουργούν βάσει των μέτρων και τα σφαγεία στο Ισραήλ όπως και άλλες χώρες με εβραϊκό πληθυσμό δεν έχουν την ικανότητα να ικανοποιήσουν τη ζήτηση για κρέας Kosher», αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Αυτή, προσθέτει «είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον γεωργικό μας τομέα εδώ και η περαιτέρω καθυστέρηση θα δει άλλους να ανταποκρίνονται στη ζήτηση».

Αναφέρει επίσης, μεταξύ άλλων, ότι «η μέθοδος Shechita είναι μια ανθρώπινη μέθοδος σφαγής ζώων που συμμορφώνεται με όλους τους κανόνες καλή μεταχείρισης των ζώων και υποστηρίζεται από τον κανονισμό των ευρωπαϊκών κανονισμών ΕΕ 1099».

«Αυτή την εποχή της παγκόσμιας πανδημίας με τις καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις, η σοβαρή ελπίδα είναι ότι οι ηγέτες μας θα έχουν τη σοφία να κάνουν τις σωστές ενέργειες για όφελος του γεωργικού μας τομέα εδώ στην Κύπρο, καθώς και της kosher κατανάλωσης διεθνώς», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend