Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑ Πώς να ξεβουλώσετε τη μύτη σας: Τips για παιδιά
Πώς να ξεβουλώσετε τη μύτη σας: Τips για παιδιά

Πώς να ξεβουλώσετε τη μύτη σας: Τips για παιδιά

Το κρυολόγημα είναι δύσκολη υπόθεση για κάθε οικογένεια, και ειδικά για όσους έχουν μικρά παιδιά που δεν έχουν μάθει ακόμα πώς να ξεβουλώνουν τη μύτη τους. Η καταρροή ή η βουλωμένη μύτη του παιδιού είναι πολύ άβολη κατάσταση και ταυτόχρονα πολύ δύσκολη για τους γονείς που προσπαθούν να μάθουν στα παιδιά τους πώς να ξεβουλώνουν τη μύτη τους χωρίς να μεταδοθεί το κρυολόγημα σε όλη την οικογένεια. Βοηθήστε τα παιδιά σας με αυτόν τον απλό, ειδικό για παιδιά, οδηγό, ώστε να μάθουν το πρέπει να κάνουν με τη βουλωμένη τους μύτη.

Μάθετε στα παιδιά σας πώς να ξεβουλώνουν τη μύτη τους πριν αρρωστήσουν

Για να μάθουν τα παιδιά σας πώς να ξεβουλώνουν τη μύτη τους, ξεκινήστε το μάθημα πριν αρρωστήσουν. Το μπούκωμα επηρεάζει την αναπνοή και είναι τρομερά κουραστικό να προσπαθούν να εισπνέουν από τη μύτη τους, με το στόμα κλειστό. Μάθετέ τους λοιπόν κάποια κόλπα όσο είναι καλά, ώστε να είναι πιο δεκτικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να εξασκούνται στο πώς να ξεβουλώνουν τη μύτη τους όταν δεν είναι μπουκωμένα!

Έχετε ένα κουτί χαρτομάντιλα εκεί όπου φυλάνε τα παιχνίδια τους, ώστε να υπάρχει πάντα πρόχειρο ένα χαρτομάντιλο για μία βουλωμένη μυτούλα. Ένα κουτί χαρτομάντιλα με πολύχρωμα σχέδια, είναι από μόνο του πολύ δελεαστικό!

Δώστε το καλό παράδειγμα!

Αφιερώστε χρόνο όταν μαθαίνετε στα παιδιά σας πώς να ξεβουλώνουν τη μύτη τους. Δεν θα το πιάσουν κατευθείαν και μπορεί να πάρει λίγο χρόνο μέχρι να καταλάβουν ότι αναπνέουν και από τη μύτη και από το στόμα. Ξεκινήστε δείχνοντάς τους τι κάνετε εσείς για να ξεβουλώσετε τη μύτη σας και εξηγήστε τους γιατί το κάνετε. Αν δουν εσάς, τον σύντροφό σας και τα μεγαλύτερα αδέλφια τους, σίγουρα θα σας μιμηθούν. Δώστε τους ένα πακέτο χαρτομάντιλα, όπως το Zewa Softis, για να τα έχουν πάντα πρόχειρα.

Παίξτε παιχνίδια, είναι πιο διασκεδαστικό!

Ένας τρόπος για να μάθετε στο παιδί σας πώς να ξεβουλώνει τη μύτη του είναι δείχνοντάς του τεχνικές μέσα από παιχνίδια:

Αφρόλουτρο: Ενώ τα παρακολουθείτε στενά, ενθαρρύνετε τα παιδιά να κάνουν μπουρμπουλήθρες στην μπανιέρα ή κυματάκια στο νερό, φυσώντας αέρα από τη μύτη.

Θολός καθρέφτης: Κάντε διαγωνισμό ποιος μπορεί να θολώσει τον καθρέφτη πιο πολύ φυσώντας αέρα από τη μύτη. Δείξτε τους πώς να το κάνουν πιο εύκολα με το ένα ρουθούνι κλειστό.

Αγώνας με πούπουλα: Μαζευτείτε όλη η οικογένεια για έναν αγώνα με… πούπουλα. Μετακινήστε τα πούπουλα κατά μήκος της επιφάνειας του τραπεζιού φυσώντας πρώτα με το στόμα και μετά ξεκινήστε από την αρχή φυσώντας τα πούπουλα με τη μύτη – και δείτε ποιος θα βγει νικητής!

Πηγή: zewa.net

Send this to a friend