Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Τι πρέπει να προσέξουν οι φοιτητές του Η.Β σε περίπτωση επαναπατρισμού
Τι πρέπει να προσέξουν οι φοιτητές του Η.Β σε περίπτωση επαναπατρισμού

Τι πρέπει να προσέξουν οι φοιτητές του Η.Β σε περίπτωση επαναπατρισμού

Σύμφωνα με τις σημερινες δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου η πρώτη μερίδα φοιτητών που θα επιστρέψουν Κύπρο αναμένεται περί τα τέλη Απριλίου.

Αφού κοινοποιηθεί η διαδικασία επαναπατρισμού, οι φοιτητές μας θα ήταν καλό να προβούν στις παρακάτω ενέργειες ούτως ώστε να είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν άρτια στις ακαδημαϊκές διαδικασίες που θα επακολουθήσουν.

Αρχικά, θα πρέπει να ενημερώσουν το Πανεπιστήμιο δια μέσω του προσωπικού τους καθηγητή (personal tutor) ότι θα επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους. Θεωρείται αναγκαίο να γνωρίζει το πανεπιστήμιο αν έχετε επιστρέψει πίσω στην χώρα σας ή αν παραμείνατε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έπειτα, θα πρέπει να ενημερώσουν την φοιτητική εστία ότι θα φυγούν ούτως ώστε να  διεκπεραιωθούν τυχόν εκκρεμότητες με τα ετήσια συμβόλαια τους, αλλά και τα προσωπικά τους αντικείμενα.   Ήδη οι πλειστες εστίες ενημέρωσαν τους φοιτητές για όλα τα σχετικά.

Είναι δεδομένο ότι με την άφιξη των φοιτητών στην Κύπρο θα τεθούν σε 14ήμερη καραντίνα. Συνεπώς, θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς ή ακόμη και οι ίδιοι οι φοιτητές να εξασφαλίσουν την ποιοτική και συνεχής επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο χωρίς να υπάρχουν προβλήματα (π.χ αργή σύνδεση στο internet).

Τέλος, αν κάποιος από τους φοιτητές μας είναι θετικός στο ιό, θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα το Πανεπιστήμιο του, να στείλει τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα που το διαβεβαιώνουν, για να μπορεί να τύχει της κατάλληλης υποστήριξης.

Send this to a friend