Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Υπουργός Υγείας: Πρόωρο για να μιλάμε για υποχώρηση του ιού
Υπουργός Υγείας: Πρόωρο για να μιλάμε για υποχώρηση του ιού

Υπουργός Υγείας: Πρόωρο για να μιλάμε για υποχώρηση του ιού

Καλύτερα από τις προηγούμενες μέρες, αλλά πρόωρο για να ερμηνευτούν ως ένδειξη υποχώρησης του ιού, χαρακτήρισε τα χθεσινά αποτελέσματα για τον κορωνοϊό ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Μιλώντας ο κ. Ιωάννου εξέφρασε την ίδια ώρα την ελπίδα αυτή την εβδομάδα να σταθεροποιηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων.

Αναμένονται μειωμένα κρούσματα στα νοσηλευτήρια

Σε σχέση με τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων εντός των δημόσιων νοσηλευτηρίων, σημείωσε ότι τις τελευταίες δέκα μέρες λήφθηκαν σε αυτά αυστηρότερα μέτρα και αναμένεται, τόνισε, τα κρούσματα αυτά να μειωθούν, χωρίς ωστόσο να μηδενιστούν. Όπως εξήγησε ο κ. Ιωάννου, σε παγκόσμιο επίπεδο το ένα στα δέκα κρούσματα προέρχεται από τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Υγείας διέψευσε δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πίεση την οποία δέχονται τα δημόσια νοσηλευτήρια. Όπως εξήγησε, ο αριθμός των 60 περίπου περιστατικών που σήμερα νοσηλεύονται, δεν είναι αριθμός για να λέμε «λύγισαν τα νοσηλευτήρια».
Εξάλλου ανάφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν αποθεραπευτεί γύρω στα 30 άτομα.

Έξι εκατομμμύρια ευρώ ο ιατρικός εξοπλισμός από Κίνα

Για τον ιατρικό εξοπλισμό που έχει φθάσει με αεροπλάνο αυτές τις μέρες, ο Υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι δεν αποτελεί δωρεά από την Κίνα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, σημείωσε, δαπάνησε έξι εκατομμύρια Ευρώ για το συγκεκριμένο εξοπλισμό.

Να καταγγελθούν προσωπικοί ιατροί που «κατέβασαν ρολά»

Τέλος, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι ορισμένοι προσωπικοί ιατροί του ΓεΣΥ δεν απαντούν τα τηλεφωνήματα ή έχουν κλείσει τα ιατρεία τους, καλώντας τους πολίτες να καταγγέλλουν τέτοιες περιπτώσεις στον Επίτροπο Εποπτείας του ΓεΣΥ. Επίσης ανάφερε ότι έχει μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα με τον πρόεδρο των προσωπικών ιατρών του ΓεΣΥ.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ

Send this to a friend