Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Στους 75 οι νεκροί σε 24 ώρες στην Τουρκία-Πάνω από 30 χιλιάδες τα κρούσματα
Στους 75 οι νεκροί σε 24 ώρες στην Τουρκία-Πάνω από 30 χιλιάδες τα κρούσματα

Στους 75 οι νεκροί σε 24 ώρες στην Τουρκία-Πάνω από 30 χιλιάδες τα κρούσματα

Ξεπέρασαν τα 30 χιλιάδες τα κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ο οποίος αναφέρει ότι 75 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο και οι νεκροί έφτασαν τους 649.

Με ανακοίνωσή του δια του λογαριασμού του στο τουίτερ, ο Τούρκος Υπουργός αναφέρει ότι το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 21,400 τεστ εκ των οποίων τα 3,148 ήταν θετικά.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τις 30,217. Στην εντατική βρίσκονται 1415 εκ των οποίων οι 966 είναι διασωληνωμένοι. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι μέχρι σήμερα έγιναν 202,845 τεστ.

Σε νοσοκομείο μετατρέπεται το αεροδρόμιο Ατατούρκ
Σε νοσοκομεία μετατρέπονται το αεροδρόμιο Ατατούρκ στο Γεσίλκιοϊ και το αεροδρόμιο στο Σαντζάκτεπε της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε νέο διάγγελμά του προς τον τουρκικό λαό έπειτα από συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι στο Ατατούρκ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης, θα έχει 1000 κρεβάτια και το αεροδρόμιο στο Σαντάκτεπε στην ασιατική πλευρά της Πόλης το νοσοκομείο θα είναι μονοόροφο. Ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρωθούν εντός 45 ημερών.

Είπε επίσης ότι θα προσφέρουν οικονομική βοήθεια σε ακόμη 2 εκατομμύρια 300 χιλιάδες οικογένειες. “Είμαστε αυτάρκεις Τουρκία μου”, επανέλαβε το σύνθημα της εκστρατείας εθνικής αλληλεγγύης ο Τούρκος Πρόεδρος λέγοντας ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν στον λαό. “Να μην διστάσει κανείς πολίτης μας που έχει ανάγκη να ζητήσει βοήθεια από το κράτος μας”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 1 δις 500 εκατομμύρια τουρκικές λίρες από την εκστρατεία και 43 εκατομμύρια τουρκικές λίρες μέσω sms.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Send this to a friend