Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Οι επίσημες ανακοινώσεις και οι11 συνάνθρωποι μας δίνουν διασωληνωμένοι τη μάχη τους
Οι επίσημες ανακοινώσεις και οι11 συνάνθρωποι μας δίνουν διασωληνωμένοι τη μάχη τους

Οι επίσημες ανακοινώσεις και οι11 συνάνθρωποι μας δίνουν διασωληνωμένοι τη μάχη τους

Ξεκάθαρη εικόνα για τα μέχρι σήμερα (6/4) δεδομένα στα διάφορα νοσοκομεία και τους νοσούντες από τον Covid-19 έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας (6/4) ο Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ.

Όπως δήλωσε ο κ. Λοΐζου κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας έχουν δοθεί 8 εξιτήρια από το ΓΝ Αμμοχώστου, ενώ από την άλλη πλευρά 11 συνάνθρωποί μας, δίνουν την μάχη τους διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Δρ. Λοΐζου:

Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 29 άτομα, πέντε εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκαν επίσης οκτώ εξιτήρια, εκ των οποίων τα έξι μεταφέρθηκαν στο κέντρο αποκατάστασης. Συνολικά έντεκα άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και εννέα στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κατάσταση όλων αυτών των ασθενών μέχρι τη στιγμή αυτή είναι σταθερή αλλά κρίσιμη. Συνολικά επίσης σε θάλαμο νοσηλεύονται οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, σε σταθερή και καλή κατάσταση.

Καθώς τα κρούσματα αυξάνονται παγκόσμια, φτάνοντας το 1,3 εκατομμύρια και οι θάνατοι τις 70,000, η πανδημία δημιουργεί πιεστικές συνθήκες για έγκαιρη πληροφόρηση και ανακάλυψη. Σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε εξέλιξη πολλαπλές έρευνες και πρωτόκολλα για νέο εμβόλιο και στοχευμένες θεραπείες έναντι της νόσου COVID-19.

Το πρωτόκολλο θεραπείας που εφαρμόζεται στην Κύπρο έχει προταθεί από τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή και στηρίζεται στην εμπειρία κυρίως της Κίνας, αλλά και τη συνεχώς αυξανόμενη αντίστοιχη της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι μέχρι και τώρα, δεν υπάρχει αποδεδειγμένα αποτελεσματική θεραπεία για τη νόσο COVID-19, ούτε επαρκή κλινικά δεδομένα για προτίμηση ενός έναντι άλλου φαρμάκου.

Επομένως, κυρίως γραμμή άμυνάς μας παραμένει η πρόληψη και ο επαρκής χρόνος για προετοιμασία.

Send this to a friend