Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Κορωνοϊός: Υπό έλεγχο αλλά ευμετάβλητη η κατάσταση στην Κύπρο
Κορωνοϊός: Υπό έλεγχο αλλά ευμετάβλητη η κατάσταση στην Κύπρο

Κορωνοϊός: Υπό έλεγχο αλλά ευμετάβλητη η κατάσταση στην Κύπρο

Προοδευτική μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας παρατηρούν οι επιδημιολόγοι αλλά παράλληλα τονίζουν ότι «από επιστημονικής πλευράς θα ήταν πρόωρο να περιγράψουμε την εικόνα αυτή ως ένδειξη υποχώρησης του ιού».

Σύμφωνα με τη ενημέρωση του Υπουργείο Υγείας για την Κυριακή (5/4) από σύνολο 792 αναλύσεων προέκυψαν 20 νέα κρούσματα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

*18 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, και

*2 άτομα, των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Επίσης, ένας συνάνθρωπό μας έχασε τη ζωή του. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 76 ετών, με βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό.

Πάντως, τα βλέμματα των ειδικών παραμένουν καρφωμένα στην Πάφο και στην Αραδίππου εν αναμονή των αποτελεσμάτων της δειγματοληψίας, που πραγματοποιούνται στις περιοχές, αφού θα αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα στις αποφάσεις τους.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο και την Παρασκευή είχαν ληφθεί στην Αραδίππου 525 δείγματα και τα συνολικά αποτελέσματά τους θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Να σημειωθεί ότι χθες εξιτήριο έλαβαν τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό, που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Μέχρι τις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής (5/4 )νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Αναφοράς 36 ασθενείς, τέσσερις από τους οποίους στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Εξάλλου, σε παρέμβασή του στο ΣΙΓΜΑ, ο Διευθυντής του Κέντρου, Μαρίνος Σωτηρίου, ανέφερε ότι πρόκειται για περιστατικό που αρχικά ήταν αρνητικό και ακολούθως ελέγχθηκε εκ νέου και προέκυψε θετικό.

Τέλος να σημειωθεί ότι σήμερα Δευτέρα, νωρίς το πρωί, θα τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα και στοιχεία ώστε να γίνει μια ενδελεχής αξιολόγηση, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο αναθεώρησης συγκεκριμένων σημείων σε διατάγματα.

Send this to a friend