Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ 12 αναπνευστήρες και ασπίδες προσώπου από την RCB για την κρίση του Covid-19
12 αναπνευστήρες και ασπίδες προσώπου από την RCB για την κρίση του Covid-19

12 αναπνευστήρες και ασπίδες προσώπου από την RCB για την κρίση του Covid-19

Η RCB Bank Ltd προχώρησε στην αγορά 12 νέων αναπνευστήρων για νοσοκομειακή χρήση από την Κίνα. Με γνώμονα τις ιατρικές ανάγκες και αυτές του Κυπριακού λαού εν γένει, οι αναπνευστήρες παραδόθηκαν στους αντιπροσώπους της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κίνα και τώρα βρίσκονται στην Κύπρο μέσω της ειδικής πτήσης που διευθετήθηκε από τις αρχές.

Ας σημειωθεί, ότι αυτή τη στιγμή οι αναπνευστήρες βρίσκονται σε εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως. Παρόλα αυτά, η RCB, ως μια κυπριακή τράπεζα, έχει μεριμνήσει ώστε να εξασφαλιστεί ο τόσο αναγκαίος αυτός νοσοκομειακός εξοπλισμός προκειμένου να ενισχύσει τις ικανότητες του συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Επιπρόσθετα, και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, η RCB Bank προχώρησε στην αγορά ιατρικών ασπίδων προσώπου, οι οποίες κατασκευάζονται στη Λεμεσό, έχοντας υπόψη την ευημερία των ιατρικού προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στα νοσοκομεία της Κύπρου και αγωνίζεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σχολιάζοντας την εν λόγω δωρεά, ο CEO της RCB Bank Ltd, Δρ. Kirill Zimarin, δήλωσε: «Η Κύπρος είναι η πατρίδα μας και σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κρίσης του COVID-19, δεν θα μπορούσαμε να παραμείνουμε απαθείς. Ως εκ τούτου, αναλάβαμε πρωτοβουλία από την πρώτη κιόλας στιγμή και καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες να εξευρεθούν οι αναπνευστήρες, οι οποίοι αποτελούν εξοπλισμό ζωτικής σημασίας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Η υγεία είναι το πλέον ανεκτίμητο αγαθό και όλοι έχουμε καθήκον να συνεισφέρουμε όσο και όπως μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι η Κύπρος διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία για να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα η πανδημία. Εκφράζουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες σε όσους στήριξαν την προσπάθεια εξασφάλισης του ιατρικού αυτού εξοπλισμού όπως επίσης και στις αρμόδιες αρχές για την εξαιρετική συνεργασία. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας και τη βαθιά μας εκτίμηση στο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό της Κύπρου που βρίσκεται αυτή την στιγμή στην πρώτη γραμμή ενός σουρεαλιστικού πολέμου. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε!».

Send this to a friend