Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Συνεχίζονται οι καταχρήσεις με τα SMS – Πάνω από 250.000 μηνύματα τη μέρα…
Συνεχίζονται οι καταχρήσεις με τα SMS – Πάνω από 250.000 μηνύματα τη μέρα…

Συνεχίζονται οι καταχρήσεις με τα SMS – Πάνω από 250.000 μηνύματα τη μέρα…

Σε ιδιαίτερα υψηλούς αριθμούς συνεχίζουν να κυμαίνονται τα μηνύματα για κατ΄εξαίρεση μετακινήσεις που λαμβάνει καθημερινά η πλατφόρμα του υφυπουργείου Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του ο REPORTER μετά από την κατάργηση του Εντύπου Β για πολίτες κάτω των 65 ετών, κατά μέσο όρο 250 χιλιάδες πολίτες καθημερινά απευθύνονται στο 8998 για να ζητήσουν άδεια για κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση.

  • Στις 3 Απριλίου 246 χιλιάδες αιτήσεις,
  • Στις 2 Απριλίου 262 χιλιάδες αιτήσεις,
  • Στις 31 Μαρτίου 298 χιλιάδες αιτήσεις,
  • Στις 30 Μαρτίου 175 χιλιάδες αιτήσεις,
  • Στις 29 Μαρτίου 146 χιλιάδες αιτήσεις,
  • Στις 28 Μαρτίου 170 χιλιάδες αιτήσεις,
  • Στις 27 Μαρτίου 160 χιλιάδες αιτήσεις,
  • Στις 26 Μαρτίου 126 χιλιάδες αιτήσεις.

Όπως φαίνεται και στα στοιχεία πρώτη επιλογή παραμένει η μετακίνηση σε κατάστημα για αγορά αγαθών πρώτης ανάγκης. Ακολουθεί η επιλογή για κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση που αφορά σωματική άσκηση ή τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου ενώ τρίτη επιλογή παραμένει η επιλογή οκτώ που αφορά οποιοδήποτε άλλο σκοπό μετακίνησης μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Δείτε αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί: (3 Απριλίου)

 

Με βάση τα δεδομένα, πέραν των πολιτών που μετακινούνται καθημερινά από και προς τις δουλειές τους περίπου 200 χιλιάδες πολίτες λαμβάνουν άδεια για να μετακινηθούν, αριθμός που παραμένει αρκετά μεγάλος, αφού ισούται με τον αριθμό των νοικοκυριών στη χώρα μας.

Δείτε αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί: (3 Απριλίου)

Ο αριθμός των ανθρώπων που αθλούνται ή πάνε βόλτα το κατοικίδιο τους καθημερινά ξεπερνά τις 30 χιλιάδες και σε αυτόν δεν υπολογίζονται όσοι δεν στέλνουν μήνυμα αφού διακινούνται σε περιοχές που γειτνιάζουν με την οικία τους.

 

Σημαντικός είναι επίσης ο αριθμός των ανθρώπων που διακινούνται για να προσφέρουν βοήθεια σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Που ανήκουν δηλαδή στις ευπαθείς ομάδες ή βρίσκονται σε καραντίνα ή αυτοπεριορισμό.

 

Η λιγότερο δημοφιλής επιλογή, όπως ήταν αναμενόμενο παραμένει η επτά που αφορά τη μετάβαση σε κηδεία, γάμο ή βάφτιση.

Δείτε τους πίνακες που ακολουθούν και  για τη 2η Απριλίου.

 

 

Οι οκτώ λόγοι που μπορούμε να στείλουμε sms

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό

2. Μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών/υπηρεσιών πρώτης ανάγκης

3. Μετάβαση σε τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

4. Απόλυτες αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

5. Διακίνηση για παροχή βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού.

6. Μετακίνηση για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα και περιορίζονται σε γειτνιάζουσες περιοχές.

7.Μετάβαση σε τελετή (πχ κηδεία, γάμος, βάφτιση) από συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 προσώπων.

8. Οποιασδήποτε άλλος σκοπός μετακίνησης που μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

 

Πηγή: Reporter

Send this to a friend