Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ.Λοΐζου στο Larnakaonline: «Θετική εξέλιξη για την Αραδίππου, έρχονται δύσκολες βδομάδες στα νοσοκομεία, 100% να παραταθεί η καραντίνα»
Δρ.Λοΐζου στο Larnakaonline: «Θετική εξέλιξη για την Αραδίππου, έρχονται δύσκολες βδομάδες στα νοσοκομεία, 100% να παραταθεί η καραντίνα»

Δρ.Λοΐζου στο Larnakaonline: «Θετική εξέλιξη για την Αραδίππου, έρχονται δύσκολες βδομάδες στα νοσοκομεία, 100% να παραταθεί η καραντίνα»

Αποκλειστικά στο Larnakaonline μίλησε ο γιατρός και επιστημονικός διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Δρ. Μάριος Λοΐζου ο οποίος καθημερινά με τον κ. Κωστρίκη μας ενημερώνουν για τα νέα κρούσματα και όλες τις λεπτομέρειες.

Επίκεντρο της συζήτησης μας ήταν τα περιστατικά στην Αραδίππου χαρακτηρίζοντας τα τέσσερα θετικά δείγματα μία θετική εξέλιξη, όμως αναμένει και τα υπόλοιπα αποτελέσματα για να υπάρχει μία ακόμη καλύτερη εικόνα για αξιολόγηση της κατάστασης.

Διαβάστε επίσης τι δηλώνει στο Larnakaonline για τα σημερινά αποτελέσματα με τα 20 κρούσματα, τις πολύ σοβαρές τοποθετήσεις του για τις δύσκολες βδομάδες που έρχονται στα νοσοκομεία και την παράταση της καραντίνας.

Κ. Λοίζου, είναι γεγονός ότι στην Λάρνακα και ειδικά στην Αραδίππου υπάρχει έντονη ανησυχία για την έξαρση του κορωνοϊού. Τα τελευταία αποτελέσματα με τα τέσσερα θετικά τεστ σε 48 ώρες, μετά την ολοκλήρωση της δειγματοληψίας, μπορεί να θεωρηθεί θετική εξέλιξη;
«Η δειγματοληψία έχει ολοκληρωθεί αλλά όχι ακόμη όλα τα αποτελέσματα. Εκκρεμούν κι άλλα. Σίγουρα τα τέσσερα που είχαμε μέχρι στιγμής είναι μάλλον θετική εξέλιξη. Θα περιμέναμε πολύ περισσότερο με βάση τα πρώτα νούμερα. Εκτός αν έρθει κάτι ανάποδα και τα υπόλοιπα βγάλουν 50-60 θετικά, αλλά λογικά τα πρώτα είναι πολύ θετικά».

Αν το δούμε καθαρά από πλευράς στατιστικής είναι πολύ ικανοποιητικά. ..
«Αναμένεται ακόμη η ολοκλήρωση της διαδικασίας. Είναι μία καταρχάς θετική εξέλιξη αλλά πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί μέχρι να έχουμε τα τελικά νούμερα».

Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει νέα έξαρση στο Δήμο της Αραδίππου ή θεωρείτε ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να ομαλοποιούνται;
«Εάν εκείνοι που έπρεπε να παν, έχουν πάει, ήταν στοχευμένη η δειγματοληψία, τότε αν προσέξουν απ’ εδώ και πέρα δεν θα έχουμε έξαρση λογικά».

Στα ευχάριστα σήμερα είναι ότι ανακοινώσατε 20 νέα κρούσματα. Αισθητή μείωση σε σχέση με άλλες μέρες. Μία θετική εξέλιξη.
«Είναι θετική εξέλιξη. Αν συνεχιστεί ακόμη 1-2 μέρες είναι όπως το είπε ο Κωστρίκης. Μπορεί να είμαστε στην κορυφή και να αρχίσουμε να γέρνουμε από πάνω. Θέλουμε ακόμη λίγες μέρες να το δούμε».

Περιμένουμε να έχουμε περισσότερα εξιτήρια τις επόμενες μέρες;
«Συνήθως στην κορύφωση των περιστατικών, τα σοβαρά περιστατικά ακολουθούν δυο βδομάδες μετά. Λογικά οι βδομάδες που έρχονται θα είναι πιο δύσκολες στα νοσοκομεία που θα δέχονται περισσότερο κόσμο».

Στις 13 Απριλίου ουσιαστικά τερματίζονται τα μέτρα της κυβέρνησης με την καραντίνα. Θεωρείτε επιβεβλημένη την παράταση τους;
«100%. Πρέπει να παραταθεί όπως έγινε και στις περισσότερες χώρες».

Send this to a friend