Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Σύνδεσμος Νοσηλευτών & Μαίων: Δωρεά προστατευτικού εξοπλισμού στα Νοσοκομεία
Σύνδεσμος Νοσηλευτών & Μαίων: Δωρεά προστατευτικού εξοπλισμού στα Νοσοκομεία

Σύνδεσμος Νοσηλευτών & Μαίων: Δωρεά προστατευτικού εξοπλισμού στα Νοσοκομεία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαίων (ΠΑΣΥΝΜ) αγόρασε από το Ισραήλ 500 προστατευτικές ασπίδες προσώπου (face shields) οι οποίες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν κατόπιν απολύμανσης και 100 ολόσωμες φόρμες Τ5 και Τ6 προστασίας, τις οποίες θα διαθέσει στις κατά τόπους διευθύνσεις των κρατικών νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ για την προστασία των επαγγελματιών υγείας.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση, προτίθεται να αγοράσει και να προσφέρει στα κρατικά νοσηλευτήρια έναν αριθμό από μάσκες FFP3, καθώς και αριθμό προστατευτικών γυαλιών. Έχει πληροφορηθεί ότι ένας αρκετά καλός αριθμός μασκών FFP3 θα εισαχθεί τις επόμενες λίγες μέρες στην Κύπρο και καλεί τις διευθύνσεις των κρατικών νοσηλευτηρίων και το Υπουργείο Υγείας να προβούν τάχιστα στις κατάλληλες ενέργειες για την εξασφάλιση τους και την άμεση κατανομή τους για χρήση.

Ο Σύνδεσμος εκφράζει την περηφάνια του για το τρόπο με τον οποίο τα μέλη του (νοσηλευτές, μαίες και επισκέπτριες υγείας) αντιμετωπίζουν τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος, και την ευγνωμοσύνη του για τις αυτοθυσίες που κάνουν και για το γεγονός ότι βάζουν ως πρώτο μέλημα τους το καθήκον προς τον άνθρωπο και την υγεία των πολίτων.

“Δηλώνουμε ιδιαίτερα ενοχλημένοι σε αναφορές που έγιναν από διάφορους για δήθεν κατάχρηση του προστατευτικού εξοπλισμού από τα μέλη μας και την άστοχη προσπάθεια για επίρριψη ευθυνών στους μάχιμους νοσηλευτές και μαίες. Τα μέλη μας πολέμησαν και πολεμούν με ότι είχαν στην διάθεση τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχθούμε να βρεθούν και στο ειδώλιο του κατηγορουμένου ή να αποτελέσουν τα εξιλαστήρια θύματα για πιθανές ελλείψεις ή/και ανεπάρκειες που έχουν διαφανεί σε σχέση με το σχεδιασμό, την οργάνωση και τη λειτουργικότητα των νοσοκομείων μας”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης ο Σύνδεσμος καλεί τον ΟΚΥπΥ και το Υπουργείο της Υγείας “να χρησιμοποιήσουν σωστά τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν εξαγγελθεί για αντιμετώπιση της πανδημίας, και να προβούν έστω και τώρα στη σωστή θωράκιση όλων των επαγγελματιών υγείας που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για αντιμετώπιση της πανδημίας, με τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό”.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend