Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Υπουργός Υγείας: «Ούτε στους χειρότερους μου εφιάλτες…»
Υπουργός Υγείας: «Ούτε στους χειρότερους μου εφιάλτες…»

Υπουργός Υγείας: «Ούτε στους χειρότερους μου εφιάλτες…»

Την προσωπική του αγωνία ως μέλους της κυπριακής κοινότητας αλλά και την πλήρη προσήλωση του στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, εκφράζει με ανάρτηση του στο facebook, ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

«Αφουγκράζομαι τις έγνοιες των πολιτών που διαμαρτύρονται για τα περιοριστικά μέτρα. Συμμερίζομαι πολλά από τα επιχειρήματα για τα προβλήματα των δημόσιων νοσηλευτηρίων», σημειώνει ο κ. Ιωάννου.

Και προσθέτει: «Στέκομαι με σεβασμό απέναντι στον κάθε πολίτη ξεχωριστά και του ζητώ κατανόηση, γιατί έχουμε να διαχειριστούμε μια πρωτόγνωρη  κατάσταση. Σε αυτή την προσπάθεια είναι αδύνατον να μην γίνουν λάθη και είμαι έτοιμος να δεχθώ  κριτική».

Την ίδια ώρα ο Κωνσταντίνος Ιωάννου διαβεβαιώνει ότι κάνει, ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν.

«Η δική μου ευθύνη και του συνόλου της κυβέρνησης, είναι να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών. Γι᾽αυτή την υποχρέωση είμαι υπόλογος έναντι του Συντάγματος αλλά και απέναντι στη συνείδησή μου».

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας υποδεικνύει ότι, «ούτε στους χειρότερους μου εφιάλτες δεν φανταζόμουν ότι θα ερχόταν η ώρα που θα υποχρεωνόμουν να εκδίδω διατάγματα για να επιβάλω περιορισμούς σε ατομικά δικαιώματα συμπολιτών μου».
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου υπογραμμίζει ότι, «δεν είναι από επιλογή αλλά από αδήριτη ανάγκη και κατόπιν υποδείξεως των επιστημόνων. Όπου δεν πάρθηκαν μέτρα τα αποτελέσματα είναι τραγικά, άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι στους διαδρόμους των νοσοκομείων και μόνοι  στα σπίτια τους. Και δεν μιλάμε για τριτοκοσμικές χώρες αλλά για χώρες με πρότυπο επίπεδο υπηρεσιών υγείας».

«Αγωνιώ και εγώ μαζί σας,  είμαι κι εγώ μέλος αυτής της κοινωνίας, έχω και εγώ οικογένεια, γονείς και παιδιά. Παραμένω επικεντρωμένος στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της πανδημίας».

Και καταλήγει: «Παραδίδω όσους ισοπεδωτικά με συγκρίνουν με αδίστακτους  δικτάτορες στην κρίση των πολιτών. Είναι η ώρα της συλλογικότητας, για να αντιμετωπίσουμε τον κοινό “αόρατο” εχθρό».

Send this to a friend