Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Β'ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Φανιέρος: «Έχασα φίλο από κορωνοϊό, εύχομαι ο Θεός να μην το δείξει σε κανένα»
Φανιέρος: «Έχασα φίλο από κορωνοϊό, εύχομαι ο Θεός να μην το δείξει σε κανένα»

Φανιέρος: «Έχασα φίλο από κορωνοϊό, εύχομαι ο Θεός να μην το δείξει σε κανένα»

Στον Super Sport fm 104.0 μίλησε ο πρόεδρος του Ερμή Λούκας Φανιέρος ο οποίος αναφέρθηκε στο μέλλον των πρωταθλημάτων, το φίλο που έχασε λόγω κορωνοϊού αλλά και στις φήμες που κυκλοφορούν για την ακύρωση της σεζόν. 

«Είναι παραφουσκωμένα τα πράγματα αλλά σωστά τα παραφούσκωσαν για να μην φτάσουμε στο σημείο να μην μπορούμε να το διαχειριστούμε. Αν μας δώσουν σκοινί θα ανέβουμε στον μιναρέ. Όταν κλειστούμε στο σπίτι και από την στιγμή που έκλεισαν τα αεροδρόμια κάποια στιγμή θα σταματήσει αυτό» είπε αρχικά ο κ. Φανιέρος και πρόσθεσε: «Αν ήμασταν μόνοι μας θα λέγαμε εντάξει, αλλά έχουμε παιδιά και μανάδες και πρέπει να τους προστατεύσουμε».

Ποιοι είναι η δική σας  άποψη για το μέλλον των πρωταθλημάτων μας; «Η άποψη η δική μου είναι ότι πρέπει σε μια εβδομάδα το αργότερο να λυθεί το πρόβλημα στις μικρές κατηγορίες. Από την δική μας κατηγορία δεν θα βγει καμιά ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να πάρουν την δύσκολη απόφαση για την άνοδο και τον υποβιβασμό και μπορεί να λυθεί εύκολα. Οι ξένοι θέλουν να πάνε να δουν τις οικογένειες τους. Ή φεύγουν και μένουμε με τους Κύπριους να παίξουμε αλλά δεν νομίζω να συνεχιστεί με αυτή την κατάσταση. Αν λυθεί το πρόβλημα της β΄ κατηγορίας και της γ΄ κατηγορίας θα μείνει η α΄ κατηγορία που είναι τα πολλά λεφτά. Ένας ποδοσφαιριστής που παίζει στην β΄ κατηγορία και παίρνει χίλια ευρώ θα πρέπει να πληρωθούν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο να πληρώσει η κυβέρνηση μέσω των προγραμμάτων. Οι Κύπριοι μπορούν να το κάνουν αυτό αλλά το θέμα είναι τι θα γίνει με το πρωτάθλημα».

Μέσω ανακοίνωσης σας λέτε ότι υπάρχουν φήμες για ακύρωση και χωρίς να υπάρξει άνοδος: «Δεν μπορεί να γίνει αυτό, οι ομάδες πρέπει να κερδίσουν αυτά που δούλεψαν. Αν γίνει αυτό δεν θα πληρώσω κανέναν και να μου δώσει και η ΚΟΠ τις 400 χιλιάδες που έβαλα. Και η πρώτη κατηγορία πρέπει να τελειώσει όπως είναι γιατί παίχτηκαν αρκετά παιχνίδια για να καταλήξουμε σε μια βαθμολογία. Όταν δεν μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα να πάμε βάσει των υφιστάμενων βαθμολογιών. Τώρα ερχόμαστε στο άλλο κομμάτι, στα συμφέροντα, τα λεφτά, Ευρώπη, Τσάμπιονς Λιγκ, πολλά εκατομμύρια, τηλεοπτικά δικαιώματα. Όταν μιλάμε εμείς για εκατομμύρια στην Κύπρο, φανταστείτε στο εξωτερικό τι γίνεται. Αν δεν συνεχιστούν τα πρωταθλήματα στο εξωτερικό θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες. Χωρίς ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ζωή, το 50% του πληθυσμού ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Φτάσαμε σε ένα σημείο που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το μέλλον. Μακάρι να περάσει όλο αυτό και θα δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στην ζωή και στην διασκέδαση. Πρέπει η ΚΟΠ αν σταθεί στο ύψος της. Να τεθεί ψηφοφορία και να ψηφίσουν οι ομάδες αν θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα και αν δεν συνεχιστούν τι θα γίνει».

Ποια είναι η θέση του Ερμή, αν αρχίσουν προπονήσεις μέσα Μαΐου και αρχίσουμε Ιούνιο τι θα κάνετε με τα συμβόλαια; «Μπορώ να συνεχίσω; Χορηγούς θα έχει;, τηλεοπτικά δικαιώματα θα έχει;».

Τι σας λένε από την ΚΟΠ; Σας στηρίζει; «Η ΚΟΠ θα αποφασίσει λίαν συντόμως αλλά εξαρτάται και από εμάς. Όταν δεν συμφωνούμε τότε θα έρθει να μας πει ψηφίστε. Στείλαμε επιστολή να μην υποβιβαστεί κανείς από την α΄ κατηγορία και να ανέβουν τέσσερις αλλά για να μην μας απαντήσουν σημαίνει ότι δεν συμφωνούν. Θα πρέπει να σταματήσει και το β΄ γκρουπ».

Είναι σωστό να παιχτεί το α΄ γκρουπ και να μην παιχτεί το β΄ γκρουπ; «Δεν έχει σωστό και λάθος, θα δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα υποστούμε την  μικρότερη ζημιά. Κάποιοι θα επωφεληθούν και κάποιοι θα χάσουν., δεν θα υπάρξει δικαιοσύνη. Το δίκαιο δεν μετρά τώρα. Αν δεν δεχτούν να ανέβουν τέσσερις ομάδες να αποζημιωθούν οι ομάδες της β΄ κατηγορίας για να δουλέψουν πιο σωστά για να επιστρέψουν στη νέα σεζόν. Αυτό είναι το πιο λογικό. Κάποιος που θα κερδίσει το δικαίωμα να παραμείνει στην κατηγορία να παραχωρήσει ένα ποσό στην ομάδα που θα χάσει κάποια πράγματα από τις αποφάσεις».

**«Πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 14 οι ομάδες. Η συμφωνία για τις 12 ομάδες ήταν για τρία χρόνια».

Τι σας λένε οι ποδοσφαιριστές; «Θέλουν λεφτά αλλά που είναι τα λεφτά».

**«Και επειδή ξέρω από προσωπική μου εμπειρία τι εστί κορωνοϊός γιατί έχασα τον φίλο μου και μιλούσα κάθε μέρα εύχομαι ο Θεός να μην το δείξει σε κανέναν. Όταν αυτή η αρρώστια έριξε έναν άνθρωπο τόσο γυμνασμένο μπορεί να τους λυγίσει όλους»

Send this to a friend