Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πόσο συχνά πρέπει να πλένoυμε τα ρούχα μας;
Πόσο συχνά πρέπει να πλένoυμε τα ρούχα μας;

Πόσο συχνά πρέπει να πλένoυμε τα ρούχα μας;

Καθώς περνάτε όλο και περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι, ενδέχεται να ξεκινήσατε να αναζητάτε τρόπους που θα κάνουν την καθημερινότητά σας απόλυτα mindful και καθαρή. Εάν θέλετε να συνδυάσετε αυτές τις δυο υπέροχες συνήθειες, εμείς θα σας προτείνουμε το νέο όρο “cleanfulness” τον οποίο κάθε guru της οργάνωσης λατρεύει. Τώρα, είναι η στιγμή να ανακαλύψετε τις πραγματικές ανάγκες που έχει τόσο ο χώρος όσο και τα ρούχα που διαθέτετε έτσι ώστε όταν επαναφερθείτε σε μια κανονική ροή της πραγματικότητας, να έχετε την ευκαιρία να  απολαύσετε την πιο λαμπερή εκδοχή του εαυτού σας.

Παρακάτω θα ανακαλύψετε όλα τα tips για να κάνετε το καθάρισμα των αγαπημένων σας ρούχων…μια εύκολη συνήθεια.

Κάντε την κατάλληλη προετοιμασία
Πριν τοποθετήσετε τα αγαπημένα σας ρούχα στο πλυντήριο, αφαιρέστε τυχόν καρφίτσες και κλείστε τα φερμουάρ χωρίς παρόλα αυτά να κουμπώσετε τα κουμπιά καθώς αυτό θα «τεντώσει» παραπάνω το ύφασμα. Στη συνέχεια, αδειάστε τις τσέπες και γυρίστε τες προς τα έξω. Φυσικά μην ξεχνάτε να τοποθετήστε ευαίσθητα αντικείμενα όπως τα εσώρουχα και τα ωραία πλεκτά σε τσάντες με φερμουάρ.

Extra tip: Βάλτε τις κάλτσες σε μια μαξιλαροθήκη ώστε να μη διαχωρίζονται.

Δοκιμάστε να προσθέσετε το δικό σας μαλακτικό
Η μυρωδιά του μαλακτικού στα υφάσματα μπορεί να επιδεινώσει τις αλλεργίες και τις ευαισθησίες του δέρματός σας εμποδίζοντας τη ροή του αέρα μέσα από τα ρούχα. Για να αντιστρέψετε αυτή την κατάσταση, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας μαλακτικό προσθέτοντας 1/4 του φλιτζανιού ξίδι στον τελευταίο κύκλο ξεβγάλματος.

Extra tip: Ποτέ μην αναμίξετε ξίδι και χλωρίνη, καθώς είναι ιδιαίτερα τοξικά και μπορεί να ξεβάψουν τα ρούχα σας.

Αφαιρέστε του δύσκολους λεκέδες
Ο καλύτερος τρόπος για να διορθώσετε έναν λεκέ είναι να τον αντιμετωπίσετε προτού στεγνώσει. Αρχικά, τοποθετήστε ένα χαρτί πάνω στη συγκεκριμένη επιφάνεια για να απορροφήσει όλα τα περιττά υγρά και για να αποφύγετε την εξάπλωση. Αντιμετωπίστε τους λεκέδες πριν από το πλύσιμο και βεβαιωθείτε ότι έχουν αφαιρεθεί πριν βάλετε τα αντικείμενα στο στεγνωτήριο, καθώς η θερμότητα θα τους σταθεροποιήσει στο ύφασμα.

Extra tip: Για να απομακρύνετε τους λεκέδες από σάλτσα ντομάτας, μπορείτε να βυθίσετε το ρούχο σας σε χλιαρό νερό και στη συνέχεια να τοποθετήσετε πάνω στη συγκεκριμένη περιοχή λευκό ξίδι.

Ξεχωρίστε τα λευκά
Το πρώτο βήμα στη διατήρηση των λευκών στην αρχική τους μορφή είναι φυσικά το να τα πλένετε ξεχωριστά σε ζεστό νερό. Μην ξεχνάτε πως ακόμη και αν χρησιμοποιείτε χρωμοπαγίδες, δε θα πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα εάν βάζετε αυτά τα ρούχα σε ίδια πλύση με τα υπόλοιπα.

Extra tip: Για πιο λαμπερά λευκά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μισή κούπα διφθοριούχου νατρίου ή ξιδιού μέσα στο πλυντήριο.

Πείτε «ναι» στο πλύσιμο στο χέρι
Το γεγονός πως μια ετικέτα αναφέρει το «στεγνό καθάρισμα» δε σημαίνει ότι το συγκεκριμένο κομμάτι δε μπορεί να πλυθεί με το χέρι, ειδικά εάν είναι κατασκευασμένο από φυσικές ίνες. Το μαλλί, το μετάξι και το λινό μπορούν συνήθως να υποστούν ένα απαλό hand wash. Βυθίστε τα ευαίσθητα ρούχα σας μέσα σε ένα διάλυμα χλιαρού νερού με ήπιο απορρυπαντικό και ανακατέψτε τα για τρία έως πέντε λεπτά. Ακολούθως ξεπλύνετε μέχρι το νερό να γίνει διαυγές αλλά αποφύγετε να τα στραγγίξετε.

Extra tip: Για να απομακρυνθεί πιο εύκολα η υγρασία μπορείτε να τοποθετήσετε από πάνω μια στεγνή πετσέτα η οποία θα «ρουφήξει» το περιττό νερό.

Τι ισχύει με τα ρούχα και τον νέο κορωνοϊό;
Αυτή τη στιγμή κανείς δε μπορεί με απόλυτη σιγουριά να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. Ο ιός αυτός που μεταφέρεται μέσω σταγονιδίων από άνθρωπο σε άνθρωπο μπορεί να επιβιώσει από μερικές ώρες έως και ημέρες σε επιφάνειες από γυαλί, μέταλλο και πλαστικό, αλλά και στα ρούχα. Με την εξάρτησή του από τις περιβαλλοντικές συνθήκες, την υγρασία αλλά και τη θερμοκρασία να είναι δεδομένη, το μόνο βέβαιο είναι πως οφείλετε να είστε προσεκτικοί. Έτσι, είναι σημαντικό να λαμβάνετε τα δικά σας μέτρα και μόλις μπαίνετε στο σπίτι να βάζετε για πλύσιμο, οτιδήποτε ήρθε σε επαφή με κάποια εξωτερική επιφάνεια.

Send this to a friend