Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Αξιοποιείται μέρος του νέου κτηρίου του Νοσοκομείου Λ/κας με δανεική επίπλωση
Αξιοποιείται μέρος του νέου κτηρίου του Νοσοκομείου Λ/κας με δανεική επίπλωση

Αξιοποιείται μέρος του νέου κτηρίου του Νοσοκομείου Λ/κας με δανεική επίπλωση

Στη μάχη για καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοιού μπαίνει σύντομα και η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, όσο αυτό θα είναι εφικτό υπό τις περιστάσεις.

Έπειτα από ενέργειες του ΟΚΥπΥ και του Υπουργείου Υγείας, έχει εξασφαλιστεί προσωρινά επίπλωση που ανήκει στο Υφυπουργείο Τουρισμού και η οποία βρίσκεται φυλαγμένη στο χώρο των κρατικών εκθέσεων. Η επίπλωση αυτή αναμένεται προσεχώς να εγκατασταθεί σε μέρος της νέας πτέρυγας, ούτως ώστε να γίνει εφικτή η εξυπηρέτηση περισσοτέρων ασθενών. Έπειτα από κατασκευαστικά έργα που διήρκησαν συνολικά… εφτά χρόνια (κι έπειτα από πάμπολες παρατάσεις που δόθηκαν στον εργολάβο), το κτήριο της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Λάρνακας παραδόθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα από τον εργολάβο.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του ΟΚΥπΥ στα Νοσοκομεία Λάρνακας – Αμμοχώστου Γιώργος Καροτσάκης δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι την τρέχουσα εβδομάδα γίνεται η εκπαίδευση του προσωπικού πάνω σε διάφορα θέματα τεχνικής φύσεως, όπως είναι θέματα ασφάλειας, ζητήματα που αφορούν τα μηχανήματα και τα συστήματα που θα λειτουργούν στο κτήριο κτλ.

Ωστόσο, η νέα πτέρυγα δεν διαθέτει ακόμα επίπλωση και ιατρικό εξοπλισμό, καθότι ιδιωτική εταιρεία έχει προσφύγει στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών σε σχέση με τις προσφορές που προκηρύχθηκαν. Επειδή η εγκατάσταση της επίπλωσης θα καθυστερήσει λόγω της προσφυγής, ο ΟΚΥπΥ και το αρμόδιο υπουργείο έχουν αποταθεί στο Υφυπουργείο Τουρισμού για εξασφάλιση, σε προσωρινή βάση, της επίπλωσης που είναι φυλαγμένη στους χώρους της κρατικής έκθεσης, προκειμένου να γίνει εφικτή η λειτουργία μέρους της νέας πτέρυγας.

Ο κ. Καροτσάκης είπε ότι το αίτημα ήδη έχει γίνει αποδεκτό και σύντομα αναμένεται να μεταφερθεί και να εγκατασταθεί η επίπλωση σε μέρος της νέας πτέρυγας, προκειμένου να λειτουργήσει για εξυπηρέτηση των ασθενών με Covid – 19. Παράλληλα, αναμένεται προσεχώς να γίνει και η εγκατάσταση του μηχανογραφικού εξοπλισμού και του τηλεφωνικού συστήματος στη νέα πτέρυγα. «Αυτές τις μέρες βρίσκεται σ’ εξέλιξη μια συστηματική κι επίμονη προσπάθεια, ώστε μέρος του καινούργιου κτηρίου να αξιοποιηθεί με στόχο να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές και λύσεις για αύξηση της βραχείας νοσηλείας ασθενών και νοσηλείας υπόπτων κρουσμάτων κορωνοιού, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες», συμπλήρωσε ο κ. Καροτσάκης.

Παράλληλα, ο Γ. Καροτσάκης μας είπε ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο (ήδη βρίσκεται υπό εξέλιξη σχετική μελέτη) δημιουργίας νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου για παροχή στήριξης στους ασθενείς με κορωνοϊό.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο κ. Καροτσάκης ανέφερε ότι νοσηλευτές και άλλο ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό από το Νοσοκομείο Λάρνακας ξεκίνησαν δειγματοληψίες σε γηροκομεία της πόλης κι επαρχίας Λάρνακας, όπου οι τρόφιμοι δεν μπορούν να μετακινηθούν.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend