Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Αισχροκέρδεια από κλινικά εργαστήρια – Χρεώνουν €150 τεστ των €30
Αισχροκέρδεια από κλινικά εργαστήρια – Χρεώνουν €150 τεστ των €30

Αισχροκέρδεια από κλινικά εργαστήρια – Χρεώνουν €150 τεστ των €30

Υπερχρεώσεις εντοπίζονται από κλινικά εργαστήρια ως προς τη διεξαγωγή γρήγορων τεστ για αντισώματα, που λαμβάνονται από το αίμα, με τους γιατρούς να καταγγέλλουν έντονα αυτό το φαινόμενο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν φθάσει στον Σύνδεσμο Κλινικών Εργαστηρίων, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Χάρης Χαριλάου, κλινικά εργαστήρια χρεώνουν πολίτες με 100 ή και 150 ευρώ τα γρήγορα τεστ που γίνονται για αντισώματα, η χρέωση των οποίων υπό κανονικές συνθήκες κυμαίνεται στα 30 ευρώ.

«Εμείς ως Σύνδεσμος είχαμε καταγγελίες από γιατρούς, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί έχουμε ελεύθερη αγορά. Εναπόκειται στον κόσμο να είναι προσεκτικός και να ζητεί εκ των προτέρων τις τιμές που θα χρεωθούν», είπε ο κ. Χαριλάου.

Ο κόσμος που έχει προσφύγει για βοήθεια στα κλινικά εργαστήρια από την ημέρα εξαγγελίας συνεργασίας των κλινικών εργαστηρίων για να διεκπεραιώνουν τεστ για τον κορωνοϊό, είναι πολύς.

«Προσπαθούμε να περιορίσουμε τον αριθμό αυτών που ζητούν το τεστ γιατί έχουμε πρόβλημα και με τα αποθέματα των αντιδραστηρίων για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τα επείγοντα περιστατικά», σημείωσε ο κ. Χαριλάου.

Ερωτηθείς ποιος είναι ο αριθμός των πολιτών που έχει ζητήσει βοήθεια από τα κλινικά εργαστήρια, είπε πως είναι αδύνατον να δοθεί, θα είναι όμως γνωστό ύστερα από την κατάθεση των στοιχείων στο Υπουργείο Υγείας.

Διευκρίνισε ότι «το τεστ που ζήτησε το Υπουργείο Υγείας να διεξαγάγουν τα κλινικά εργαστήρια, είναι το τεστ που αφορά την ανίχνευση του γενετικού υλικού του κορωνοϊού που ονομάζεται PCR και λαμβάνεται με ρινοφαρυγγικό επίχρισμα κι όχι από το αίμα».

Στα γρήγορα τεστ που γίνονται, εξήγησε, λαμβάνεται δείγμα από το αίμα και δίνονται αποτελέσματα αντισωμάτων.

«Ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός. Σε περίπτωση που θα τους πουν να κάνουν γρήγορο τεστ που θα ανιχνεύει αντισώματα, να υποβάλλουν ερωτήσεις, να ζητάνε εκ των προτέρων και τη χρέωση», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend