Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Βροχές και καταιγίδες στο «μενού» του καιρού στην Κύπρο
Βροχές και καταιγίδες στο «μενού» του καιρού στην Κύπρο

Βροχές και καταιγίδες στο «μενού» του καιρού στην Κύπρο

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήµατα σκόνη, η οποία αναµένεται να υποχωρήσει µέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Το βράδυ, ο καιρός θα παραµείνει κυρίως συννεφιασµένος µε πιθανότητα µεµονωµένων βροχών. Τοπικά, κυρίως στο εσωτερικό, ενδέχεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και αργότερα τοπικά µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και αργότερα τοπικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και µεµονωµένη καταιγίδα. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και στα προσήνεµα ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά γενικά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθµούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 21 στο εσωτερικό και τα υπόλοιπα παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένεται να σηµειωθούν τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και µεµονωµένη καταιγίδα. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, για να καταστούν σύντοµα κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Την Τετάρτη, τοπικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα. Την Πέµπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές, ενώ δεν αποκλείεται και µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως µετά το µεσηµέρι.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά κυρίως το πρωί θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, παραµένοντας κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Send this to a friend