Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Stop στη μαρίνα Αγ. Νάπας
Stop στη μαρίνα Αγ. Νάπας

Stop στη μαρίνα Αγ. Νάπας

Εκτός των άλλων σημαντικών πληγμάτων που δέχεται η Αγία Νάπα (και η Κύπρος γενικότερα) το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοιού, η προσωρινή αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών στη μαρίνα αποτελεί ένα επιπλέον πλήγμα για το τουριστικό θέρετρο της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Παρόλο που η μαρίνα Αγ. Νάπας θα μπορούσε να θεωρηθεί ως έργο «κοινής ωφελείας», εντούτοις δεν παύει από το να είναι ένα τεράστιο ιδιωτικό αναπτυξιακό έργο (ίσως το μεγαλύτερο έργο υποδομής που βρίσκεται σ’ εξέλιξη στην Κύπρο), στο οποίο εμπλέκονται πολλές και διάφορες υπηρεσίες.

Ως εκ τούτου, όπως ήταν φυσικό οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν σταματήσει προσωρινά μετά το νέο διάταγμα που εξέδωσε η κυβέρνηση, αναμένοντας τις εξελίξεις γύρω από την διάδοση του κορωνοιού τις προσεχείς εβδομάδες.

Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι ο προσωρινός τερματισμός των εργασιών αναπόφευκτα θα πάρει το σημαντικό αυτό έργο τουλάχιστον δύο μήνες πίσω υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις. «Είναι μεγάλο το πλήγμα για την Αγ. Νάπα η αναστολή των εργασιών στη μαρίνα.

Τέλη Απριλίου ήταν προγραμματισμένο να ξεκινούσε τη λειτουργία της η λεκάνη της μαρίνας, υποδεχόμενη τα πρώτα σκάφη αναψυχής από το εξωτερικό. Ήδη, είχαν ξεκινήσει κάποιοι ελλιμενισμοί σκαφών σε πιλοτική βάση.

Με την άφιξη των ξένων σκαφών αναψυχής θα αυξανόταν ταυτόχρονα και ο ναυτικός τουρισμός στην περιοχή μας, που είναι ένας από τους μεγάλους μας στόχους ως δήμος. Ο ναυτικός τουρισμός θα στήριζε και θα βοηθούσε περαιτέρω την τουριστική βιομηχανία της περιοχής μας γενικότερα. Πλέον, με τη νέα τάξη πραγμάτων, είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε τις εξελίξεις», σημείωσε ο κ.Ζαννέττου.

Επαφές με πράκτορες

——————————–

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ανέφερε πως έχει καθημερινές επαφές με ξένους τουριστικούς πράκτορες, κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να διαπιστώσει τις προθέσεις και τα σχέδιά τους όταν με το καλό περιοριστεί η διάδοση του κορωνοιού. Ωστόσο, πότε θα επιτευχθεί αυτό, ουδείς μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τη δεδομένη στιγμή. «Έχω μιλήσει τις τελευταίες μέρες με Βρετανούς τουριστικούς πράκτορες και βρίσκονται κι αυτοί σε στάση αναμονής κι εγρήγορσης.

Δυστυχώς μέχρι τα τέλη Απριλίου έχουν ακυρωθεί τα πάντα. Ελπίζουμε τους επόμενους μήνες να βελτιωθεί κάπως η κατάσταση και να επαναλειτουργήσουν τα ξενοδοχεία μας. Προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν», συμπλήρωσε.

Ο κ.Ζαννέττου είπε, ακόμα, ότι κάθε καλοκαίρι ο Δήμος Αγ. Νάπας εργοδοτούσε γύρω στους 75-80 ανέργους είτε στις παραλίες, είτε στις υπηρεσίες καθαριότητας. Η εργοδότηση τους θα ξεκινούσε τον Απρίλιο. Πλέον, τ’ άτομα αυτά, όπως και χιλιάδες άλλοι επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού, είναι ξεκρέμαστοι.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend