Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Τι θα γίνει με τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Τι θα γίνει με τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Τι θα γίνει με τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία συγκαταλέγονται στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν εξαιτίας του Κορωνοϊού. Το διάταγμα αναστολής λειτουργίας εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έχει ισχύ μέχρι τις 10 Απριλίου και κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί με τις πληρωμές διδάκτρων ή αν τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία θα λάβουν κάποια στήριξη σε περίπτωση που η αναστολή λειτουργίας παραταθεί.

Σε επικοινωνία με τον Σύνδεσμο Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου μας ενημέρωσαν πως ενώ τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία εμπίπτουν στο σχέδιο αναστολής λειτουργίας που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, εντούτοις δεν γνωρίζουν αν και για πόσο θα παραταθεί η αναστολή. Επίσης, το σχέδιο καλύπτει μόνο τους μισθούς του προσωπικού και όχι την ίδια την επιχείρηση.

Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις πέραν των μισθών θα πρέπει να καλύψουν και τα λειτουργικά τους έξοδα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα ενοίκια. Πρόκειται για ενοίκια ιδιαίτερα ψηλά, αφού τα νηπιαγωγεία, ως επί το πλείστον, στεγάζονται σε μεγάλα σπίτια με αυλή. Σε περίπτωση που η αναστολή λειτουργίας συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα βιωσιμότητας και γι’ αυτό αναμένουν κρατική βοήθεια μέσω κάποιου νέου πακέτου μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Πηγή: philenews

Send this to a friend