Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΟΕΒ-ΚΕΒΕ: Ασύλληπτη η κρίση δεν μπορούμε να αποφύγουμε απολύσεις
ΟΕΒ-ΚΕΒΕ: Ασύλληπτη η κρίση δεν μπορούμε να αποφύγουμε απολύσεις

ΟΕΒ-ΚΕΒΕ: Ασύλληπτη η κρίση δεν μπορούμε να αποφύγουμε απολύσεις

Την έντονη διαφωνία τους με την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων μέσω νέου δανεισμού και αναστολής δόσεων, νοουμένου ότι δεν θα προχωρήσουν σε απολύσεις προσωπικού μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου εκφράζουν οι εργοδοτικές οργανώσεις.

Μιλώντας στο InBusinessNews ο ΓΔ της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου και ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης εξήγησαν γιατί αντιδρούν σε αυτό το μέτρο το οποίο ζητούν να επανεξεταστεί.

Αναλυτικά:

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΔ ΟΕΒ

Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ

Η πρώτη ανάγνωση των εξαγγελιών της κυβέρνησης δεν μας ικανοποιεί. Είναι λάθος να συνδεθεί η πρόσβαση σε νέα χρηματοδότηση με το να μην υπάρξουν απολύσεις. Είναι αδύνατο να προβλέψει κάποιος την έκταση της κρίσης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κρίση είναι ασύλληπτη και σίγουρα υπάρχουν τομείς όπως ο τουρισμός που έχουν πληγεί με βάναυσο τρόπο.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΓΚΑΣΤΙΝΙΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΒΕ

ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Μας ανησυχεί το γεγονός ότι η υπουργός Εργασίας θα πάρει νομοσχέδια στη Βουλή που αφορούν τα εργασιακά θέματα για τα οποία δεν έχει διαβουλευθεί μαζί μας. Θεωρούμε ότι η θέση του υπουργού Οικονομικών ότι αποκλείονται επιχειρήσεις που θα απολύσουν έστω και ένα υπάλληλο καθιστά το σχέδιο της κυβέρνησης αναποτελεσματικό και ζητούμε να επανεξεταστεί. Θα μπορούσε να είναι σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Δεν μπορούμε για παράδειγμα αν έχει μια επιχείρηση 500 υπαλλήλους να μην προβεί σε καμία απόλυση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΚΕΒΕ συνεδριάζει εκτάκτως αύριο για να ανασκοπήσει τα νέα δεδομένα στις 9:30 το πρωί, ενώ μισή ώρα αργότερα θα συνεδριάσει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΕΒ

Send this to a friend