Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μόνο με τηλεφωνικό ραντεβού λειτουργούν οι κτηνιατρικές κλινικές
Μόνο με τηλεφωνικό ραντεβού λειτουργούν οι κτηνιατρικές κλινικές

Μόνο με τηλεφωνικό ραντεβού λειτουργούν οι κτηνιατρικές κλινικές

Τον τρόπο λειτουργίας των κτηνιατρικών κλινικών μετά το διάταγμα για περιορισμό των μετακινήσεων. ανακοίνωσε ο Παγκύπριος Κτηνιατρικός Σύλλογος, με το κύριο στοιχείο να αποτελεί πως οι επισκέψεις στις συγκεκριμένες κλινικές θα γίνονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού για αντιμετώπιση κυρίως επειγόντων περιστατικών και για συγκεκριμένες κτηνιατρικές πράξεις.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Συλλόγου των Κτηνιάτρων, μετά τα νέα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και με βάση το νέο διάταγμα, οι κτηνιατρικές κλινικές εμπίπτουν στις κατηγορίες των επαγγελμάτων που θα λειτουργούν.

Σημειώνεται πως οι κηδεμόνες των ζώων πρέπει να γνωρίζουν πως πριν από οποιαδήποτε επίσκεψη σε κτηνίατρο θα πρέπει να φροντίζουν να επικοινωνούν ώστε να καθορίζεται ραντεβού. Επίσης, πριν την επίσκεψη θα πρέπει να συμπληρώνουν τη «βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών» επιλέγοντας τον αριθμό ένα (1), δηλαδή «επίσκεψη σε γιατρό/φαρμακείο», ή να αποστέλλουν μήνυμα στον αριθμό «8998» επιλέγοντας επίσης τον αριθμό 1. Συγκεκριμένα θα πρέπει στο μήνυμα να γράφουν: 1 (κενό) αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου (κενό) ταχυδρομικό κώδικάς οικίας και να αναμένουν την επιβεβαίωση έγκρισης από το κέντρο διαχείρισης για τη μετακίνηση.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση του, ο Σύλλογος διευκρίνισε πως οι Κτηνιατρικές Κλινικές θα εργάζονται μόνο για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και συγκεκριμένες κτηνιατρικές πράξεις, κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής συνεννόησης με το κτηνίατρο.

Οι κτηνιατρικές πράξεις που θα εκτελούνται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με το κτηνίατρο, αφορούν το εμβολιασμό μόνο ευπαθών ομάδων ζώων, δηλαδή, κουταβιών ή νεαρών γατιών (τα χρονιαία αναμνηστικά εμβόλια σε ενήλικα ζώα θα πρέπει να ανασταλούν μέχρι να αποσυρθούν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί με το διάταγμα του Υπουργού Υγείας), την εξέταση ζώων με συμπτώματα κάποιας πάθησης, τη διενέργεια χειρουργείων που αφορούν επείγουσες καταστάσεις ή θεωρούνται επιβεβλημένα, άλλες διαγνωστικές εξετάσεις που απαιτούνται να γίνουν στα πλαίσια διερεύνησης κάποιας πάθησης, τη χορήγηση και πώληση κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων όπου αυτό θεωρείται απαραίτητο, τη χορήγηση και πώληση ζωοτροφών και φαρμακευτικών κλινικών διατροφών.

Επίσης, σημείωσε πως η προσέλευση θα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να τηρούνται οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας (1 πελάτης ανά 8 τετραγωνικά μέτρα ωφέλιμης επιφάνειας του χώρου αναμονής). Όπου είναι δυνατόν θα πρέπει να αποφεύγεται η μετακίνηση του ζώου και όπου αυτή απαιτείται θα πρέπει να γίνεται, το ζώο θα συνοδεύεται μόνο από ένα κηδεμόνα.

Send this to a friend