Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Τρεις προπονητές στον κιτρινοπράσινο πάγκο
Τρεις προπονητές στον κιτρινοπράσινο πάγκο

Τρεις προπονητές στον κιτρινοπράσινο πάγκο

Τρεις προπονητές κάθισαν στον πάγκο της ΑΕΚ σ’ αυτές τις 23 αγωνιστικές που προλάβαμε να διανύσουμε στον φετινό μαραθώνιο προτού πληγεί η Κύπρος από τον κορωνοϊό και σταματήσει κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Ο λόγος για τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ, με τον οποίο η ομάδα ξεκίνησε τη σεζόν αλλά κάπου στη μέση η «χημεία» χάλασε και το διαζύγιο ήταν αναπόφευκτο, για τον Ηλία Χαραλάμπους, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα σε πολύ δύσκολες στιγμές και παρουσίασε μια αξιοπρεπή εικόνα και τον Νταβίντ Κανέδα, τον οποίο ουσιαστικά δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε καλά καλά, αφού μόλις σε δύο παιχνίδια κοούτσαρε την ομάδα και μετά επήλθε το λουκέτο εξαιτίας της πανδημίας.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ενώ ο Ιδιάκεθ κάθισε στον πάγκο της ομάδας σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος και ο Ηλ. Χαραλάμπους σε εννέα, εντούτοις οι δύο αυτοί προπονητές έχουν μαζέψει τους ίδιους βαθμούς για λογαριασμό της ΑΕΚ, 17 βαθμούς ο καθένας.

Πιο συγκεκριμένα, με τον Ιδιάκεθ στον πάγκο, δηλαδή από την 1η έως και την 12η αγωνιστική, η ΑΕΚ πανηγύρισε τέσσερα τρίποντα, έφερε πέντε ισοπαλίες κι έχασε τρία παιχνίδια. Σκόραρε 20 γκολ και δέχθηκε 17. Τελευταίο παιχνίδι του Ιδιάκεθ ως προπονητή της ΑΕΚ ήταν με τον Απόλλωνα, στο Τσίρειο, όπου η ομάδα του ηττήθηκε καθαρά με 3-1. Σ’ εκείνο τον αγώνα ο Βάσκος κόουτς ήταν τιμωρημένος και παρακολούθησε τον αγώνα από την κερκίδα. Με τον Ηλ. Χαραλάμπους στον πάγκο, από την 13η αγωνιστική μέχρι και την 21η αγωνιστική, οι κιτρινοπράσινοι κέρδισαν πέντε παιχνίδια, δύο φορές εξήλθαν ισόπαλοι και δέχθηκαν δύο ήττες. Πέτυχαν 14 γκολ και δέχθηκαν 8 (σημαντική η βελτίωση στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας).

Ο Χαραλάμπους κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο της ΑΕΚ στην ισοπαλία χωρίς τέρματα με τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αρένα». Ο 50χρονος Κανέδα κοούτσαρε την ΑΕΚ στα δύο παιχνίδια εναντίον της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και μάζεψε τρεις βαθμούς. Το πρώτο ήταν στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, το οποίο η ομάδα του κέρδισε 2-1 και το δεύτερο ήταν στην πρεμιέρα των πλέι οφ, το οποίο η ΑΕΚ έχασε με 3-0.

Αποκλεισμός

——————-

Ο Ηλίας Χαραλάμπους ήταν προπονητής στα τέσσερα παιχνίδια κυπέλλου που έδωσε φέτος η ΑΕΚ προτού αποκλειστεί στην προημιτελική φάση του θεσμού από την ΑΕΛ με δύο ισοπαλίες. Στη φάση των «16» οι Λαρνακείς, υπό την καθοδήγηση του Κύπριου τεχνικού, απέκλεισαν εύκολα την Καρμιώτισσα με δύο νίκες (3-0, 1-0), ενώ στη φάση των «8» με αντίπαλο την ΑΕΛ έφεραν ισοπαλία 0-0 στο Τσίρειο και στο «Αρένα» εξήλθαν ισόπαλοι 1-1, χάνοντας τελικά την πρόκριση εξαιτίας του εκτός έδρας γκολ που σημείωσαν οι Λεμεσιανοί.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend