Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Λαϊκές Αγορές: Κανονικά παρά τις αντιδράσεις σε Λάρνακα και Λευκωσία, κλειστή στη Λεμεσό
Λαϊκές Αγορές: Κανονικά παρά τις αντιδράσεις σε Λάρνακα και Λευκωσία, κλειστή στη Λεμεσό

Λαϊκές Αγορές: Κανονικά παρά τις αντιδράσεις σε Λάρνακα και Λευκωσία, κλειστή στη Λεμεσό

Η απόφαση να ανοίξει κανονικά η Λαϊκή Αγορά της Λάρνακας σήμερα (21/3) έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις τόσο από τον απλό κόσμο όσο ακόμη αλλά και από δημόσια πρόσωπα.

Στην Λάρνακα και στην Λευκωσία λειτουργούν κανονικά οι Λαϊκές Αγορές. Στη Λευκωσία στον χώρο στάθμευσης ΟΧΙ και Αγίου Αντωνίου και στη Λάρνακα στον χώρο στάθμευσης Ζουχούρι.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «σε επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Κράτους και δεδομένου ότι το σχετικό διάταγμα του Υπουργείου Υγείας επιτρέπει τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών μόνο για σήμερα, Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020, αποφασίστηκε όπως διεξαχθεί κανονικά η Λαϊκή Αγορά στον χώρο στάθμευσης Ζουχούρι στη Λάρνακα».

Η λειτουργία της Αγοράς θα πραγματοποιηθεί με συγκεκριμένα μέτρα που προτείνουν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του κράτους.

Ειδικότερα «θα υπάρχει έλεγχος αριθμού ατόμων που θα παρευρίσκονται στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς και απολυμαντικά και γάντια μιας χρήσης, τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά όλοι ανεξαιρέτως. Οι παρευρισκόμενοι στην Λαϊκή Αγορά θα πρέπει να διατηρούν το ένα μέτρο απόστασης ασφάλειας μεταξύ τους».
Σημειώνεται ότι στον χώρο της Αγοράς παρευρίσκεται προσωπικό του Δήμου Λάρνακας το οποίο θα επιβλέπει ώστε να εφαρμόζονται τα απαραίτητα μέτρα που θα ληφθούν.

Όσον αφορά τη λειτουργία της Αγοράς τα επόμενα Σάββατα θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση εντός της ερχόμενης εβδομάδας ανάλογα με τις αποφάσεις του κράτους.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα οι Λαϊκές Αγορές έκλεισαν στα πλαίσια των μέτρων που εξήγγειλε η Ελληνική Κυβέρνηση στο πλαίσιο της μη εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κλειστή στην Λεμεσό…
Αντίθετα στην Λεμεσό δεν λειτουργεί η Λαϊκή Αγορά στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού (COVID-19).

Τα μέτρα αυτά είναι δυνατόν να παραταθούν/διαφοροποιηθούν, ανάλογα με τις εξελίξεις, ή/και οδηγίες που θα δοθούν από τα αρμόδια Υπουργεία.

Send this to a friend