Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ ΑΕΚ Λάρνακας
ΑΕΚ Λάρνακας

ΑΕΚ Λάρνακας

Ένα πολύ σεβαστό χρηματικό ποσό κλήθηκε να πληρώσει η ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος εξαιτίας του κανονισμού, που ίσχυσε από την φετινή αγωνιστική περίοδο όσον αφορά την επιβολή χρηματικών προστίμων για τη μη συμπερίληψη Κύπριων ποδοσφαιριστών στην αρχική ενδεκάδα.

Με την συμπλήρωση των 22 αγωνιστικών της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ υποχρεώθηκε να καταβάλει συνολικό ποσό 81.000 ευρώ και είναι η 2η ομάδα στην σχετική λίστα των ομάδων πρώτης κατηγορίας μετά την Ομόνοια (είχε συνολικό πρόστιμο 107.000 ευρώ στην κανονική διάρκεια).

Στα 22 παιχνίδια της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος, η ομάδα της Λάρνακας ξεκίνησε έξι αγώνες χωρίς κανέναν Κύπριο στη βασική της ενδεκάδα, 15 φορές μ’ έναν (είτε τον Ματία Σπόλιαριτς, είτε τον Θωμά Ιωάννου), ενώ μόλις μία φορά ξεκίνησε με δύο Κύπριους στο βασικό της σχήμα (Σπόλιαριτς και Ιωάννου) και γλίτωσε το πρόστιμο, στον αγώνα της 9ης αγωνιστικής με τη Δόξα Κατωκοπιάς στο «Αρένα», την 9η αγωνιστική (νίκη 2-1).

Ο λόγος που η ΑΕΚ δεν είναι πρώτη στην λίστα με τα περισσότερα προστίματα για τη μη χρησιμοποίηση Κύπριων ποδοσφαιριστών στο αρχικό σχήμα είναι οι Ματία Σπόλιαριτς και Θ. Ιωάννου.

Θυμίζουμε, ότι οι προσπάθειες του Άντερ Μουρίγιο, του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι, για απόκτηση περισσοτέρων Κύπριων παικτών που θα ήταν βασικοί, όπως ο Φάνος Κατελάρης και ο Κωστάκης Αρτυματάς, έπεσαν στο κενό…

Αναλυτικά, ο κατάλογος με τους Κύπριους παίκτες που ξεκίνησαν βασικοί στην ΑΕΚ σε κάθε αγωνιστική έχει ως ακολούθως.

Α΄ ΓΥΡΟΣ

————-

  • 1η αγωνιστική με Απόλλωνα (Σπόλιαριτς)
  • 2η αγωνιστική με Πάφο (Σπόλιαριτς)
  • 3η αγωνιστική με Ομόνοια (Κανένας)
  • 4η αγωνιστική με Ολυμπιακό (Σπόλιαριτς)
  • 5η αγωνιστική με Εθνικό Άχνας (Σπόλιαριτς)
  • 6η αγωνιστική με ΑΕΛ (Σπόλιαριτς)
  • 7η αγωνιστική με ΕΝΠ (Κανένας)
  • 8η αγωνιστική με ΑΠΟΕΛ (Σπόλιαριτς)
  • 9η αγωνιστική με Δόξα Κ. (Σπόλιαριτς, Θ. Ιωάννου)
  • 10η αγωνιστική με Σαλαμίνα (Κανένας)
  • 11η αγωνιστική με Ανόρθωση (Κανένας)

Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ο Ματία Σπόλιαριτς έσωσε κάπως την κατάσταση και γλίτωσε την ομάδα από μεγαλύτερο χρηματικό πρόστιμο, αγωνιζόμενος βασικός σε εφτά παιχνίδια. Στη συνέχεια, όμως, τραυματίστηκε και απουσίασε για μεγάλο χρονικό διάστημα από την ενεργό δράση.

Β΄ ΓΥΡΟΣ

————-

12η αγωνιστική με Απόλλωνα (Κανένας)

13η αγωνιστική με Πάφο (Θ. Ιωάννου)

14η αγωνιστική με Ομόνοια (Θ. Ιωάννου)

15η αγωνιστική με Ολυμπιακό (Θ. Ιωάννου)

16η αγωνιστική με Εθνικό Άχνας (Θ. Ιωάννου)

17η αγωνιστική με ΑΕΛ (Θ. Ιωάννου)

18η αγωνιστική με ΕΝΠ (Θ. Ιωάννου)

19η αγωνιστική με ΑΠΟΕΛ (Θ. Ιωάννου)

20η αγωνιστική με Δόξα Κ. (Θ. Ιωάννου)

21η αγωνιστική με Ν. Σαλαμίνα (Θ. Ιωάννου)

22η αγωνιστική με Ανόρθωση (Κανένας)

Στο Β΄ γύρο πήρε την σκυτάλη από τον Σπόλιαριτς ο Θωμάς Ιωάννου, ο οποίος αγωνίστηκε βασικός σε εννέα παιχνίδια, γλιτώνοντας την ομάδα του από επιπλέον χρηματικό πρόστιμο. Ο Κύπριος αριστερός ακραίος οπισθοφύλακας τραυματίστηκε σοβαρά μετά το παιχνίδι με τη Ν. Σαλαμίνα και η επιστροφή του στην ενεργό δράση θα εξαρτηθεί από το πότε θα επαναρχίσει (εάν επαναρχίσει) το πρωτάθλημα. Στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, στον εκτός έδρας αγώνα με την Ανόρθωση, η ΑΕΚ πλήρωσε πρόστιμο 2.000 ευρώ, αφού μόνο ο Σπόλιαριτς ήταν στο βασικό της σχήμα. Άρα, μέχρι στιγμής το συνολικό πρόστιμο έφθασε τις 83 χιλιάδες.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend