Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Στην «κόψη του ξυραφιού» οι αεροπορικές
Στην «κόψη του ξυραφιού» οι αεροπορικές

Στην «κόψη του ξυραφιού» οι αεροπορικές

Το 41% της κεφαλαιοποίησής τους έχουν χάσει οι εισηγμένες αεροπορικές παγκοσμίως – “Αδειάζουν” τα ταμεία τους

 

Οι αεροπορικές εταιρείες σε παγκόσμια κλίμακα έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν έντονα ταμειακά προβλήματα, καθώς έχουν περικόψει την πτητική δραστηριότητά τους κατά 90% και έχουν καθηλώσει στο έδαφος τεράστιους στόλους αεροσκαφών, προκειμένου να συμβάλουν στην συγκράτηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

Η επιβίωση πολλών εκ των εταιρειών αυτών τίθεται εν αμφιβόλω, εάν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα κρατικών ενισχύσεων, όπως σημειώνεται σε ανάλυση του πρακτορείου Reuters.

 

Από το ξέσπασμα της πανδημίας, το 41% της κεφαλαιοποίησης των 116 εισηγμένων αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 157 δισ. δολάρια, έχει κάνει “φτερά”. Οι εκροές ρευστού είναι τέτοιες, που πολλές εταιρείες έχουν πλέον διαθέσιμα που μπορούν να καλύψουν λιγότερους από δύο ακόμη μήνες δαπανών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Reuters.

 

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) εκτιμά ότι ο κλάδος χρειάζεται συνολικές ενισχύσεις ύψους 200 δισ. δολαρίων σε παγκόσμια κλίμακα προκειμένου οι αεροπορικές εταιρείες να καταφέρουν να επιβιώσουν.

 

Send this to a friend