Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Άρχισαν οι δοκιμές του εμβολίου για τον κορωνοϊό
Άρχισαν οι δοκιμές του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Άρχισαν οι δοκιμές του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Αμερικανοί ερευνητές χορήγησαν τις πρώτες δόσεις του δοκιμαζόμενου εμβολίου για τον κορωνοϊό στο πλαίσιο ενός ερευνητικού προγράμματος που τρέχει το τελευταίο διάστημα. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 45 συνολικά ασθενείς.

Στην εικόνα μας η Jeniffer Haller η οποία είναι καλά στην υγεία της. Βρίσκεται στο Ινστιτούτο Ερευνών Kaiser του Seattle και ελπίζει ότι η εθελοντική της στάση θα συμβάλει στη μεγάλη προσπάθεια για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

«Όλοι νιώθουμε αβοήθητοι. Αυτή είναι μια φανταστική ευκαιρία για εμένα να προσφέρω κάτι», αναφέρει η 43χρονη από το Seattle των ΗΠΑ πριν λάβει το εμβόλιο της. Τα δύο έφηβα αγόρια της, δηλώνουν ικανοποίηση που η μητέρα τους δέχθηκε αυτή την πρόκληση.

«Είμαστε η ομάδα κορωνοϊού τώρα», λέει σε δηλώσεις της η επικεφαλής του προγράμματος Δρ. Λίσα Τζάκσον, προσθέτοντας ότι βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια ενός πειράματος.

«Όλοι θέλουν να συμβάλουν όπως μπορούν σε αυτή την έκτακτη κατάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Associated Press.

Ο Neal Browning 46 ετών από την Ουάσιγκτον είναι ο δεύτερος που λαμβάνει δοκιμαστικά το εμβόλιο. Είναι τεχνικός και εργάζεται στην Microsoft και δηλώνει πως οι κόρες του είναι περήφανες για την απόφαση του.

«Ο κάθε γονέας θέλει τα παιδιά του να τον βλέπουν με περηφάνια. Τους είπα να μην με παινεύουν στους φίλους τους. Δεν είναι μόνο ο πατέρας τους εδώ», αναφέρει χαμογελώντας.

Οι μελέτες αυτές σηματοδοτούν μια σημαντική εξέλιξη της διαδρομής για εξεύρεση του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 12-18 μήνες μέχρι να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Πηγή: AlphaNews

 

Send this to a friend