Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Όχι» στους Κύπριους που έφθασαν από Άμστενταμ, θέλει να τους κατεβάσει ο πιλότος
«Όχι» στους Κύπριους που έφθασαν από Άμστενταμ, θέλει να τους κατεβάσει ο πιλότος

«Όχι» στους Κύπριους που έφθασαν από Άμστενταμ, θέλει να τους κατεβάσει ο πιλότος

Συνεχίζεται η ένταση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και με τους επιβάτες που φτάνουν στην Κύπρο χωρίς πιστοποιητικά, αφού η Κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη πως δεν θα εισέρχεται στη χώρα, οποιοδήποτε Κύπριος που δεν έχει εξασφαλίσει το απαιτούμενο χαρτί, προϋπόθεση που ισχύει και για τους ξένους, που φτάνουν στην Κύπρο για επαγγελματικούς λόγους.

Αυτή τη στιγμή, επικρατεί ανησυχία ανάμεσα σε συγγενείς για πτήση που προσγειώθηκε τώρα από το Άμστερναμ της εταιρίας Transavia. Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, από τους 11 επιβάτες, αποβιβάστηκαν οι έξι, οι οποίοι έχουν βεβαίωση πως δεν έχουν σύμπτωμα κορωνοιού. Και οι έξι επιβάτες είναι Κύπριοι και οι πλείστοι ήταν για επαγγελματικούς λόγους στην Ολλανδία.

Αδελφός επιβάτιδας ανέφερε στον REPORTER ότι όσο κι αν προσπάθησαν, δεν κατάφεραν να πείσουν εργαστήρια να τους κάνουν εξετάσεις. Αυτή τη στιγμή, οι επιβάτες που παρέμειναν μέσα στο αεροσκάφος, αναφέρουν πως επικρατεί κατάσταση πανικού, με φωνές και κλάματα.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε και οι επιβάτες ελέγχονται αυτή την ώρα. Είναι πέντε γυναίκες και ένας άντρας.

Οι έξι είχαν υποβληθεί σε εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί αν τελικά οι Αρχές θα δέχονταν την βεβαίωση που είχαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, δεν έγινε αποδεκτή η βεβαίωση και οι έξι επιβάτες δεν μπορούν να παραμείνουν στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Έστειλαν πίσω στο Κατάρ επιβάτες που δεν είχαν βεβαίωση
Πίσω στο Κατάρ αποστέλλονται τρία πρόσωπα που έφθασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αφού με βάση τις αποφάσεις του Υπουργικού, δεν μπορούν να εισέλθουν στη χώρα τουρίστες, παρά μόνο Κύπριοι και όσοι ξένοι έχουν επαγγελματικές δραστηριότητες, οι οποίοι θα πρέπει να τις δικαιολογούν με το απαραίτητο πιστοποιητικό.

Τα εν λόγω πρόσωπα, είχαν το σχετικό πιστοποιητικό για κορωνοϊό, ωστόσο επρόκειτο για τουρίστες και για αυτός τους απαγορεύτηκε η είσοδος.

Στο ίδιο αεροσκάφος επέβαιναν  και τρεις Κύπριοι οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει το σχετικό πιστοποιητικό για κορωνοϊό.

Το αεροσκάφος έχει ήδη αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Λάρνακας μεταφέροντας τους τρείς επιβάτες από το Νεπάλ.

Πηγή: Reporter

Send this to a friend