Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας οι Μασιάς και Κωνσταντίνου
Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας οι Μασιάς και Κωνσταντίνου

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας οι Μασιάς και Κωνσταντίνου

Αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν σε σχέση με την χειραγώγηση του περιβόητου αγώνα Οθέλλου – Αγίας Νάπας, για το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας που διεξήχθη στις 8 περασμένου Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Αγίας Νάπας Δημήτρης Μασιάς και ο διαιτητής του αγώνα Ανδρέας Κωνσταντίνου, οι οποίοι βρέθηκαν χθες το πρωί στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Λάρνακας.

Εναντίον του Μασιά απαγγέλθηκαν συνολικά έξι κατηγορίες, οι οποίες αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, χειραγώγηση αθλητικού γεγονότος, δύο κατηγορίες απόπειρας χειραγώγησης αθλητικού γεγονότος (δηλαδή σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες), δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού γεγονότος, ενώ αντιμετωπίζει και κατηγορία που αφορά το ασυμβίβαστο κατά παράβαση των άρθρων του Περί Καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων Νόμου του 2017, δηλαδή ενώ ήταν ποδοσφαιρικός παράγοντας, παράλληλα ήταν κι εκπρόσωπος (μάνατζερ) ποδοσφαιριστών.

Ο Α. Κωνσταντίνου αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες, για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και για χειραγώγηση αθλητικού γεγονότος. Θυμίζουμε, ότι ο αγώνας Οθέλλου – Αγίας Νάπας  έληξε με νίκη της Αγίας Νάπας 1-0, με γκολ που επιτεύχθηκε στον χρόνο των καθυστερήσεων που πρόσθεσε ο διαιτητής Α. Κωνσταντίνου, μ’ εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ο Πρόεδρος του Οθέλλου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο Δ. Μασιάς προσπάθησε να τον εξαγοράσει με το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να κερδίσει τον αγώνα η Αγ. Νάπα, αλλά αυτός αρνήθηκε.

Η ακρόαση της υπόθεσης των Μασιά και Κωνσταντίνου ορίστηκε για τις 6 ερχόμενου Μαῒου, με το Κακουργιοδικείο να εφαρμόζει τις τελευταίες οδηγίες του Ανώτατου Δικαστηρίου για τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται ως προς την λειτουργία των δικαστηρίων μέχρι την 30η Απριλίου εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού.

Αξίζει ν’ αναφερθεί, ότι οι δύο κατηγορούμενοι στάθηκαν δίπλα δίπλα στο εδώλιο του κατηγορουμένου κατά την απαγγελία των κατηγοριών.

Ωστόσο, σε κάποιο σημείο της διαδικασίας, ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νίκος Σάντης διέταξε τους κατηγορουμένους όπως καθίσουν στα πίσω καθίσματα της αίθουσας, σε απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους, στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Οι Μασιάς και Κωνσταντίνου αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους με τους ίδιους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί από το δικαστήριο στις 20 περασμένου Φεβρουαρίου, κατά τη διαδικασία παραπομπής τους σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend