Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Κοροναϊός: Οι Σχολές Pascal Λάρνακας εφαρμόζουν εξ’ αποστάσεως διδασκαλία
Κοροναϊός: Οι Σχολές Pascal Λάρνακας εφαρμόζουν εξ’ αποστάσεως διδασκαλία

Κοροναϊός: Οι Σχολές Pascal Λάρνακας εφαρμόζουν εξ’ αποστάσεως διδασκαλία

Με τη Δημοσία Υγεία να αξιολογείται ως το υπέρτατο αγαθό και προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή, και με το ΥΠΠΑΝ να εξαγγέλει την απαραίτητη αναστολή λειτουργίας των Σχολείων μέχρι τις 27 Απριλίου, οι Σχολές Πασκάλ στη Λάρνακα έχουν – από την πρώτη κιόλας στιγμή – προχωρήσει με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας εξ’ αποστάσεως, βάζοντας σε λειτουργία τη δική τους πλατφόρμα (4schools) στην οποία το διδακτικό προσωπικό των Σχολών μας έχει καταρτιστεί και εκπαιδευτεί από το 2015 όταν η πλατφόρμα είχε πρωτοεισαχθεί στις Σχολές μας. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα προσφέρει τη δυνατότητα για ανάρτηση εκπαιδευτικού υλικού, επικοινωνία με γονείς και μαθητές καθώς επίσης και άμεση πρόσβαση σε ενημέρωση αναφορικά με τις όποιες τελευταίες εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικοί μας, ανοίγουν παράλληλα κανάλια επικοινωνίας με τους μαθητές μας, για διδασκαλία σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας το Zoom© – πρωτοπόρο μέσο στη σύγχρονη βιντεοεπικοινωνία, τη Microsoft Teams© – διαδικτυακή πύλη για ομαδική επικοινωνία και συνεργασία της Office 365), το Skype©, καθώς επίσης και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Η καθήλωση των μαθητών μας στα σπίτια τους απαιτεί για τις Σχολές μας πρωτόγνωρη πρόκληση για την οποία, ευτυχώς, υπήρχε πλάνο και δομημένο σχέδιο. Ενεργώντας προληπτικά, οι Σχολές μας ήταν σε θέση από την πρώτη κιόλας μέρα να παρέχει ποιοτική διδασκαλία και εκπαιδευτικό υλικό στους μαθητές μας ενόψει και των Διεθνών και άλλων εξετάσεων που πιθανόν να κληθούν να παρακαθίσουν το καλοκαίρι.

Και επειδή γνωρίζουμε ότι μέσα από κάθε κρίση αντλούνται νέες ευκαιρίες, ξέρουμε ότι το μέλλον της Εκπαίδευσης βρίσκεται στην Τεχνολογία και σε αυτήν επενδύουμε.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, άπαντες στις Σχολές Πασκάλ Λάρνακας βρίσκονται σε εγρήγορση και επιφυλακή έχοντας μοναδικό γνώμονα το δίπτυχο: Υγεία – Παιδεία. Καλούμε άπαντες, μαθητές-γονείς και εκπαιδευτικούς να περιοριστούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό και ευχόμαστε υγεία και καλή δύναμη σε όλους.

Send this to a friend