Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑΞΙΔΙ Στα €500 τα εισιτήρια από Ελλάδα για Κύπρο
Στα €500 τα εισιτήρια από Ελλάδα για Κύπρο

Στα €500 τα εισιτήρια από Ελλάδα για Κύπρο

Γονείς φοιτητών πλήρωσαν σχεδόν €500 για ένα εισιτήριο από την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη. Η αναζήτηση εισιτηρίων άρχισε μετά το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας χθες το απόγευμα και διήρκεσε όλο το βράδυ αλλά όσο περνούσε η ώρα τα εισιτήρια πουλιούνταν χρυσάφι. Χαρακτηριστικό της αύξησης των εισιτηρίων είναι το γεγονός ότι την περασμένη Παρασκευή τα εισιτήρια κυμαίνονταν στα €70 αλλά με μερικές ώρες  αυξήθηκαν κατά περίπου εφτά φορές.

 

Στόχος των γονέων ήταν να πετύχουν επιστροφή των παιδιών τους πριν τις 6μμ, οπόταν τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί. Παράλληλα, γονείς δεν ήθελαν να περάσουν τα παιδιά τους μόνα το Πάσχα σε κλίμα όχι τόσο φιλόξενο όσο το κλίμα της Κύπρου, όπου ακόμη και αν προβληθούν από τον κορωνοϊό δεν θα είναι μόνα αλλά θα έχουν κάποιον να μεριμνήσει γι αυτά.

 

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με πληροφορίες σε μέσα μαζικής επικοινωνίας στην Ελλάδα,  το κόστος διενέργειας ελέγχου και έκδοσης πιστοποιητικού το οποίο επιβεβαιώνεται αν κάποιος προσβλήθηκε ή μη, από κορωνοϊό, κυμαίνεται στα €300.

 

Γονείς φοιτητών οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί μας εξέφρασαν την έκπληξη τους για τις τιμές των εισιτηρίων. Μάλιστα, όπως ανέφεραν, κάποιες εταιρείες δεν διέθεταν καν εισιτήρια ενώ άλλες ανέφεραν στους γονείς να επικοινωνήσουν αργότερα μπας και ακυρωθεί κάποια θέση.

 

Γονείς παρά τις αποτυχημένες προσπάθειες  ανέφεραν ότι θα προσπαθούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για να εξασφαλίσουν το «μαγικό» αν και πανάκριβο εισιτήριο. Κάποιες από τις τελευταίες πτήσεις από Ελλάδα αναμένεται να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Λάρνακας περίπου μια ώρα πριν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως για πτήσεις μετά τις 6μμ σήμερα, η τιμή των εισιτηρίων κυμαίνεται στα €80.

Send this to a friend