Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ Πετρίδης: Ετοιμάζονται μέτρα για στήριξη οικονομίας λόγω κορωνοϊού
Πετρίδης: Ετοιμάζονται μέτρα για στήριξη οικονομίας λόγω κορωνοϊού

Πετρίδης: Ετοιμάζονται μέτρα για στήριξη οικονομίας λόγω κορωνοϊού

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν η δημοσιονομικού περιεχομένου δέσμη αποφάσεων

Δέσμη μέτρων αναμένεται να ανακοινώσει ο Υπουργός Οικονομικών τις επόμενες ημέρες για στήριξη των επιχειρήσεων, της κατανάλωσης, αλλά και των εργαζομένων που επηρεάστηκαν από τον κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης μεταξύ του ίδιου, φορέων της οικονομίας, ξενοδόχων, ταξιδιωτικών πρακτόρων και υφυπουργού τουρισμού ο οποίος συμμετείχε τηλεφωνικώς λόγω του αυτοπεριορισμού του, τα μέτρα θα είναι δημοσιονομικού περιεχομένου, ενώ όπως δήλωσε, δεν αποκλείεται να υπάρξει και έκτακτος συμπληρωματικός προϋπολογισμός.

Ο κ. Πετρίδης τόνισε πως οι εξελίξεις παρακολουθούνται από κοντά εδώ και εβδομάδες, ενώ είναι μία κατάσταση για την οποία δικαιολογημένα ζητείται κρατική παρέμβαση από τους επηρεαζόμενους. «Η κυβέρνηση θα φανεί αρωγός, υπάρχουν διαβουλεύσεις με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου για τις οικονομικές επιπτώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την αισιοδοξία δε, πως, η Κύπρος πέρασε και πιο δύσκολες καταστάσεις και τα κατάφερε, άρα και τώρα θα τα καταφέρει. Αναφορικά με τη στήριξη μέσω της δέσμης μέτρων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ο Υπουργός «σκιαγράφησε» πως οι άξονες θα έχουν σχέση με τη φορολογία, με επιχορηγήσεις, με μέτρα στήριξης Υπουργείων και με μέτρα για στήριξη των εργαζομένων.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά ο Υπουργός, ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα δεν θα προορίζονται μόνο για τον τουριστικό τομέα, αλλά η στόχευση θα είναι για την οικονομία γενικότερα.

Send this to a friend