Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Εξασφάλιζε τη δόση του και εκτελούσε συμβόλαια θανάτου ο 38χρονος
Εξασφάλιζε τη δόση του και εκτελούσε συμβόλαια θανάτου ο 38χρονος

Εξασφάλιζε τη δόση του και εκτελούσε συμβόλαια θανάτου ο 38χρονος

Του έδωσαν ναρκωτικά ως αμοιβή για να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου κατά του Κώστα Χαραλάμπους, άλλως Μαύρος… Ο  38χρονος, κάτοικος Πάφου, ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης στις δύο απόπειρες φόνου εναντίον του 53χρονου επιχειρηματία στην Αγία Νάπα κι εναντίον του Κώστα Χαραλάμπους, άλλως Μαύρος, στη Λάρνακα, παραδέχθηκε σε θεληματική του κατάθεση πως ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος μεσολάβησε ώστε να εξασφαλίσει ποσότητα ναρκωτικών ως αμοιβή, προκειμένου να εκτελέσει τον Μαύρο τη νύχτα της 27ης Νοεμβρίου 2019.

Παράλληλα, κατά τη χθεσινή διαδικασία ανανέωσης των διαταγμάτων κράτησης των Μαμαλικόπουλου και του 38χρονου για άλλες οκτώ μέρες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας (έγιναν δύο ξεχωριστές διαδικασίες, ώστε οι δύο ύποπτοι να μην έλθουν σ’ επαφή μεταξύ τους), αναφέρθηκε ότι η Αστυνομία είναι πολύ κοντά στη σύλληψη και τρίτου προσώπου σε σχέση με την απόπειρα κατά της ζωής του Μαύρου, αφού εκκρεμεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης. Πάντως, δεν πρόκειται για το άτομο που μεσολάβησε ώστε να παραλάβει ο 38χρονος τον οπλισμό και τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν στο έγκλημα, καθότι το άτομο αυτό ακόμα αναζητείται.

Κι ενώ οι ανακριτές στα ΤΑΕ Λάρνακας και Αμμοχώστου είναι κοντά στο να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους, σε σχέση με τις απόπειρες φόνου που διαπράχθηκαν στις 16 Φεβρουαρίου 2020 στην Αγία Νάπα και στις 27 Νοεμβρίου 2019 στη Λάρνακα και κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα θα καταχωρήσουν τις δύο υποθέσεις, με κοινό κατηγορητήριο, στο δικαστήριο για σκοπούς παραπομπής των Μαμαλικόπουλου και ΤΟΥ 38χρονου σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ο Μαμαλικόπουλος, ο οποίος κατονομάζεται από τον 38χρονο ως το πρόσωπο που οργάνωσε μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές τις δύο απόπειρες φόνου, εξακολουθεί να κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό και αρνείται να συνεργαστεί με την Αστυνομία. Το γεγονός αυτό δυσκολεύει το έργο των ανακριτών για εντοπισμό των ηθικών αυτουργών που κρύβονται πίσω από τις δύο απόπειρες.

Παρουσιάζοντας, χθες, στο δικαστήριο τους δύο υπόπτους για σκοπούς ανανέωσης των διαταγμάτων κράτησής τους, ο λοχίας του ΤΑΕ Λάρνακας Γιώργος Χαραλάμπους είπε ότι έχουν ληφθεί 32 καταθέσεις από όλες τις επαρχίες σε σχέση με την απόπειρά κατά του Μαύρου, ενώ υπολείπεται η λήψη άλλων 25 καταθέσεων, κάποιες από τις οποίες θα είναι από κατάδικους στις Κεντρικές Φυλακές.

Στον 38χρονο υποδείχθηκαν πλάνα κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, με τον ύποπτο ν’ αναγνωρίζει τον εαυτό του σε σχέση με τις κινήσεις του πριν και μετά την διάπραξη του εγκλήματος της 27ης Νοεμβρίου. Υπέδειξε, επίσης, στην Αστυνομία τον τρόπο επικοινωνίας του με τον Μαμαλικόπουλο στις Κεντρικές Φυλακές.

Με υπόδειξη του 38χρονου, εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή τεκμήριο που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα φόνου κατά του  Μαύρου.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε, ακόμα, ότι θα αποσταλούν αιτήματα συνδρομής στην Ίντερπολ Αθηνών για διενέργεια συγκεκριμένων εξετάσεων με πρόσωπα που σχετίζονται με τον ισοβίτη Μαμαλικόπουλο. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες στον φράκτη Ασπρόκρεμμου, μετά από υπόδειξη του 38χρονου, για εντοπισμό του όπλου που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα φόνου κατά του Μαύρου.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend