Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Δύσκολο να ολοκληρωθούν μέχρι την Τρίτη (10/3) οι ανακρίσεις για τον Μαύρο
Δύσκολο να ολοκληρωθούν μέχρι την Τρίτη (10/3) οι ανακρίσεις για τον Μαύρο

Δύσκολο να ολοκληρωθούν μέχρι την Τρίτη (10/3) οι ανακρίσεις για τον Μαύρο

Ούτε την ερχόμενη Τρίτη (10/3), ημέρα που εκπνέουν τα οκταήμερα διατάγματα κράτησης του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου και του 38χρονου Χ.Χ., από τη Λεμεσό, κάτοικου Πάφου, αναμένεται να καταχωρισθεί στο δικαστήριο η υπόθεση των δύο δολοφονικών επιθέσεων που διαπράχθηκαν τον Νοέμβριο στη Λάρνακα και τον Φεβρουάριο στην Αγ. Νάπα.

Ασφαλείς πληροφορίες μας αναφέρουν ότι υπολείπεται ακόμα μεγάλο ανακριτικό έργο από πλευράς ΤΑΕ Λάρνακας για διαλεύκανση της απόπειρας φόνου κατά του 37χρονου Κώστα Χαραλάμπους, άλλως Μαύρου, που διαπράχθηκε το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 2019 στο ισόγειο της πολυκατοικίας όπου διαμένει.

Ως εκ τούτου, το πιο πιθανό σενάριο είναι την ερχόμενη Τρίτη η Αστυνομία να οδηγήσει εκ νέου τους δύο συλληφθέντες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για σκοπούς ανανέωσης των διαταγμάτων κράτησής τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 38χρονος Χ.Χ., ο οποίος ομολόγησε ότι αυτός πυροβόλησε τον Μαύρο κατ’ υπόδειξη του ισοβίτη Μαμαλικόπουλου, δίνει πολλούς και διάφορους ισχυρισμούς όσον αφορά την οργάνωση και την εκτέλεση της απόπειρας φόνου, ισχυρισμοί που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Παράλληλα, φαίνεται να προκύπτουν αρκετά θέματα από την κατάθεση – ομολογία του 38χρονου φερόμενου δράστη, τα οποία επίσης θα πρέπει να διερευνηθούν προσεκτικά και με πάσα λεπτομέρεια σε σχέση πάντοτε με το έγκλημα της 27ης Νοεμβρίου.

Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα φόνου κατά του Μαύρου δεν έχει ακόμα ανευρεθεί (τουλάχιστον μέχρι χθες το απόγευμα), παρά τις έρευνες των δυτών στο φράγμα Ασπρόκρεμμου.

Ως εκ τούτου, εν’ όψει του ανακριτικού έργου που υπολείπεται, το πιο πιθανό είναι ότι την ερχόμενη Τρίτη θα ανανεωθούν τα διατάγματα κράτησης των δύο συλληφθέντων και όταν θα αποπερατωθούν οι ανακρίσεις, τότε η υπόθεση θα καταχωρισθεί στο δικαστήριο για σκοπούς παραπομπής των κατηγορουμένων σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, με κοινό κατηγορητήριο που θα περιλαμβάνει και τις δύο απόπειρες φόνου.

Η Αστυνομία είναι βέβαιη πως τα κίνητρα στις δύο απόπειρες φόνου, εναντίον του 53χρονου επιχειρηματία στις 16 Φεβρουαρίου στην Αγία Νάπα κι εναντίον του Μαύρου στις 27 Νοεμβρίου στη Λάρνακα, είναι εντελώς διαφορετικά, όπως διαφορετικοί φέρεται να είναι και οι ηθικοί αυτουργοί στις δύο περιπτώσεις.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend