Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις Λάρνακα-Παρίσι;
Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις Λάρνακα-Παρίσι;

Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις Λάρνακα-Παρίσι;

Και επισήμως στην αναζήτηση εταιρείας που θα διεξάγει πτήσεις προς και από το Παρίσι βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φ», το υπουργείο Μεταφορών εκτιμά ότι σε δύο βδομάδες θα οδηγήσει στο Υπουργικό Συμβούλιο σχετική πρόταση ώστε να κηρύξει και επίσημα ως άγονη γραμμή τη συγκεκριμένη αεροπορική διαδρομή και να προκηρύξει σχετικό διαγωνισμό.

Το Υπουργικό Συμβούλιο καλείται να δώσει το πράσινο φως σε αυτή την πρόταση προκειμένου να βολιδοσκοπηθεί το ενδιαφέρον αεροπορικών εταιρειών να πραγματοποιούν, χωρίς κρατική στήριξη, το δρομολόγιο αυτό. Αν σε περίοδο 60 ημερών από την ημέρα δημοσίευσης στην ευρωπαϊκή εφημερίδα καμία αεροπορική εταιρεία δεν επιδείξει ενδιαφέρον, τότε ο διαγωνισμός συνεχίζεται κανονικά με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να υποβάλλουν προσφορές. Έτσι, το κράτος θα επιδοτεί το δρομολόγιο για κάποιο χρονικό διάστημα.

Πάντως, έγιναν προσπάθειες και δοκιμές από αεροπορικές εταιρείες για τη διενέργεια του συγκεκριμένου δρομολογίου, μετά και το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών. Τον Δεκέμβριο 2016, μετά και την άφιξη του τρίτου αεροσκάφους της, τύπου Airbus 319, η Cobalt εγκαινίασε το δρομολόγιό της προς το Παρίσι.

Οι πτήσεις της εταιρείας από τη Λάρνακα προς το Παρίσι πραγματοποιούνταν δυο φορές τη βδομάδα, μέχρι και το κλείσιμο της εταιρείας τον Οκτώβριο 2018. Επίσης, και η Aegean εκτελούσε το συγκεκριμένο δρομολόγιο από τον Απρίλη του 2015 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2017.

Send this to a friend