Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Άδειες κυκλοφορίας: Εκπνέει η προθεσμία ανανέωσης – ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Άδειες κυκλοφορίας: Εκπνέει η προθεσμία ανανέωσης – ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Άδειες κυκλοφορίας: Εκπνέει η προθεσμία ανανέωσης – ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Σε ετοιμότητα Τμήμα Οδικών Μεταφορών και Αστυνομία

Μια βδομάδα έμεινε για την εκπνοή της προθεσμίας ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση. Την επόμενη Τρίτη 10 Μαρτίου ολοκληρώνεται η προθεσμία και οι μηχανισμοί δουλεύουν στο «φουλ» στα κεντρικά γραφεία των Λατσιών και όχι μόνο.

Η Offsite παρουσιάζει τα δεδομένα μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, τελευταία ημέρα προτού μπούμε στον κρίσιμο μήνα. Όπως πληροφορούμαστε, ανανέωσαν 420.000 κάτοχοι μηχανοκίνητων οχημάτων από το σύνολο των 720.000 εγγεγραμμένωνστην Κυπριακή Δημοκρατία. Το ποσοστό αγγίζει το 59% και κινείται στα ίδια επίπεδα με την περσινή σεζόν.

Ένα δεύτερο στοιχείο που αξίζει ειδικής μνείας είναι σύμφωνα με πηγή του ΤΟΜ ότι το 90% και πλέον ανανεώνει τις άδειες ηλεκτρονικά. Άρα η αργία της Καθαράς Δευτέρας δεν θα επηρεάσει την ροή ανανεώσεων στο βαθμό που ισως αναμένετο. Εξάλλου, τον Μάρτιο αναμένεται  μεγαλύτερη ανταπόκριση του κοινού.

‘Όσοι ανανεώσουν μέχρι τις 10 Μαρτίου δεν θα έχουν καμιά συνέπεια. Οι υπόλοιποι όμως θα αντιμετωπίσουν τις πρόνοιες του νόμου αφού εάν την ημέρα εκπνοής της προθεσμίας τούς τσακώσει η Αστυνομία θα καταβάλλουν ποσό 10 ευρώ +10 % του κόστους της άδειας κυκλοφορίας.  Παράλληλα,  το Τμήμα Οδικής Κυκλοφορίας θα ετοιμάσει φάκελο. Από την επόμενη Τετάρτη 12 Μαρτίου 2020 η Αστυνομία θα επιβάλλει εξώδικο πρόστιμο 85 ευρώ.

Άδειες κυκλοφορίας δεν εκδίδονται για τα αναπηρικά οχήματα ή τα οχήματα ειδικών μετατροπών.

Πηγή : Offsite

Send this to a friend