Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ο καιρός το τριήμερο
Ο καιρός το τριήμερο

Ο καιρός το τριήμερο

Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε όλη την Κύπρο σήμερα ενώ τα φαινόμενα θα εξελιχθούν και κατά τη διάρκεια της βραδιάς αφού βαροµετρικό χαµηλό µε επίκεντρο την Τουρκία αναµένεται να επηρεάσει την περιοχή το Σάββατο. 

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήµατα θα χιονίζει.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, τα ανατολικά και νότια παράλια, γύρω στους 17 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. 

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, αρχικά µέτριοι 4 µποφόρ για να καταστούν σύντοµα ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι σφοδροί, 7 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη για να καταστεί σταδιακά ταραγµένη και αργότερα στα δυτικά και βόρεια κυµατώδης. 

Απόψε

Ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ορεινά.

Η θερµοκρασία θα πέσει στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Σταδιακά τα φαινόµενα αναµένεται να εξασθενίσουν. Οι άνεµοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί 4 µε 5 µποφόρ και τοπικά µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης αλλά στα δυτικά και βόρεια θα είναι µέχρι πολύ κυµατώδης.

Τις επόμενες ημέρες

Την Κυριακή, τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο για να κυµανθεί πάνω από τους κλιµατικούς µέσους όρους. 

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 39
εκατοστά.

Send this to a friend