Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κορωνοϊός: Έκλεισαν τα τέσσερα οδοφράγματα- Στο Λήδρα Πάλας ο Υπ. Υγείας
Κορωνοϊός: Έκλεισαν τα τέσσερα οδοφράγματα- Στο Λήδρα Πάλας ο Υπ. Υγείας

Κορωνοϊός: Έκλεισαν τα τέσσερα οδοφράγματα- Στο Λήδρα Πάλας ο Υπ. Υγείας


Κλειστά τα τέσσερα οδοφράγματα που ανακοίνωσε ότι θα έκλειναν ο Υπουργός Υγείας με το πέρας του έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την Αστυνομία. Να σημειωθεί ότι η αναστολή λειτουργίας θα είναι για περίοδο 7 ημερών.

Πρόκειται για τα σημεία διέλευσης, Δερύνειας, Λήδρας, Λεύκας και Αστρομερίτη, τα οποία έχουν κλείσει από τις έξι το πρωί του Σαββάτου. Ο Υπουργός ανέφερε επίσης ότι ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων. Για το ζήτημα των οδοφραγμάτων ενημερώθηκαν σχετικά τόσο οι Βάσεις όσο και τα Ηνωμένα Έθνη. Είπε επίσης, ότι έχει ολοκληρωθεί η αγορά υπηρεσιών με υπερωριακή απασχόληση από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό στα αυτόνομα νοσοκομεία που από σήμερα στις 6 το πρωί θα στελεχώνουν τα οδοφράγματα στον Άγιο Δομέτιο, Λήδρα Πάλας και στον Πύργο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ενημέρωσε και τον κατοχικό ηγέτη. Στόχος της απόφασης είναι η προστασία και των δυο κοινοτήτων.

Εν τω μεταξύ, ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε σε πολιτικά κόμματα και γενικότερα στον πολιτικό κόσμο η απόφαση της Κυβέρνησης, η οποία λήφθηκε κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, να κλείσει τα οδοφράγματα για μια εβδομάδα ως μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό.

Αντιδράσεις προκάλεσε και στα κατεχόμενα, με τον Μουσταφά Ακιντζί να κάνει λόγο για μονομερή βήματα. 

Επίσκεψη στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Υγείας το πρωί του Σαββάτου στις 09.00.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend