Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τεράστιο ενδιαφέρον από Ισραηλινούς επενδυτές για τη Λάρνακα
Τεράστιο ενδιαφέρον από Ισραηλινούς επενδυτές για τη Λάρνακα

Τεράστιο ενδιαφέρον από Ισραηλινούς επενδυτές για τη Λάρνακα

Ενθουσιασμένοι παρουσιάζονται Ισραηλινοί επιχειρηματίες, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, για ανάληψη του μεγαλεπήβολου έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας, από την κοινοπραξία ισραηλινών συμφερόντων Kition Ocean Holdings.

Πριν την επίσημη παρουσίαση του εντυπωσιακού έργου που προγραμματίζουν οι Ισραηλινοί σε λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας, με ορίζοντα την επόμενη δεκαετία, ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο Σμούελ Ρέβελ επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΒΕ Λάρνακας και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Σταύρο Σταύρου, μεταφέροντας του την μεγάλη ικανοποίηση που υπάρχει ανάμεσα σ’ επιχειρηματίες της χώρας του για την συμφωνία της κυπριακής κυβέρνησης με την Kition Ocean για το λιμάνι και τη μαρίνα.

Όπως άφησε να νοηθεί ο κ.Ρέβελ, οι Ισραηλινοί είναι ενθαρρυμένοι μετά την πρόσφατη συμφωνία για το λιμάνι και προγραμματίζουν νέες επενδύσεις στην πόλη της Λάρνακας.

Όπως έγινε γνωστό, ήδη υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για επενδύσεις από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε άλλους κλάδους της οικονομίας, κυρίως της Ενέργειας, οι οποίοι κάνουν σκέψεις για να χρησιμοποιούν τη Λάρνακα ως έδρα των δραστηριοτήτων τους για την Ευρώπη.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του μεγαλόπνοου έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, που έγινε στη Δημοτική Πινακοθήκη, ανακοινώθηκε επίσημα ότι δύο εταιρείες που συμμετέχουν στην κοινοπραξία Kition Ocean Holdings, επίσης ισραηλινών συμφερόντων, προγραμματίζουν την δημιουργία μεγάλου οικιστικού έργου στην περιοχή του Μενεού, παρά το διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας!

Κατά τη συνάντηση του κ.Σταύρου με τον Πρέσβη του Ισραήλ συζητήθηκαν, ακόμα, πιθανές συνεργασίες του ΕΒΕ Λάρνακας με την Ισραηλινή Πρεσβεία της Κύπρου.

Με αφορμή τη συμφωνία για ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας και με φόντο τις επικείμενες νέες επενδύσεις Ισραηλινών επιχειρηματιών στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος του τοπικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου δήλωσε ότι υπάρχουν πλέον ουσιαστικά δείγματα γραφής που καταδεικνύουν ότι η επόμενη δεκαετία θ’ ανήκει στη Λάρνακα.

Ο Δήμος Λάρνακας

————————–

Στο μεταξύ, ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας με αφορμή τη συμφωνία του κράτους με την κοινοπραξία των Ισραηλινών για το λιμάνι και τη μαρίνα υπενθυμίζει ότι η διαδικασία αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης κράτησε περισσότερο από τρία χρόνια και ότι το κόστος του έργου θα ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής, αν όχι το πιο σημαντικό, που θα γίνει στη Λάρνακα, το οποίο με την υλοποίησή του θα καταστήσει την πόλη ένα ξεχωριστό τουριστικό κι εμπορικό προορισμό.

Όπως σημειώνεται, θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην οικονομία όχι μόνο της Λάρνακας, αλλά και της Κύπρου γενικότερα. «Η υλοποίηση του έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού – μαρίνας θα δώσει μια νέα ώθηση στην οικονομία της πόλης με πολλές θέσεις εργασίας, αλλά και νέες προοπτικές που θα ανοιχθούν στον τομέα του τουρισμού και του εμπορίου.

Σε συνδυασμό, δε, με την μετακίνηση των υγρών καυσίμων και του υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο που είναι σ’ εξέλιξη, η Λάρνακα εισέρχεται για τα καλά σε τροχιά ανάπτυξης και με τα πλεονεκτήματα που διαθέτει θα μετατραπεί σε μια πόλη ανθρώπινη και λειτουργική για τους δημότες της, φιλόξενη για τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες κι ελκυστική σ’ επενδυτές κι επιχειρηματίες», τονίζει ο Δήμος Λάρνακας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend