Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΣΕΚ και ΔΕΟΚ παραχωρούν εγκαταστάσεις για κορωνοϊό
ΣΕΚ και ΔΕΟΚ παραχωρούν εγκαταστάσεις για κορωνοϊό

ΣΕΚ και ΔΕΟΚ παραχωρούν εγκαταστάσεις για κορωνοϊό

Η ΔΕΟΚ και η ΣΕΚ ανταποκρινόμενες σε έκκληση της Κυβέρνησης, αποφάσισαν όπως παραχωρήσουν εγκαταστάσεις τους, για να φιλοξενηθούν σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, άτομα ασυμπτωματικά που πιθανό να έχουν έλθει σε επαφή με άτομα που νοσούν από τον ιό του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΟΚ, θα παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις των Εργατικών Αναπαυτηρίων της στις Πλάτρες. «Η απόφαση αυτή αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης προς τους εργαζομένους και τον Κυπριακό λαό. Έχουμε την ισχυρή άποψη ότι η ευθύνη για την αντιμετώπιση του προβλήματος μετάδοσης του κωρονοἲού δεν ανήκει μόνο στην κυβέρνηση αλλά σε όλους μας ανεξαιρέτως κοινωνικούς φορείς, πολιτικά κόμματα και επιχειρηματικούς παράγοντες».

Παράλληλα, καλεί όλους «μακριά από προκαταλήψεις και υπερβολικές φοβίες να στηρίξουν αποφασιστικά το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κωρονοἲού. Πληροφορούμε τα μέλη της ΔΕΟΚ και γενικότερα τους Κύπριους πολίτες ότι τα άτομα που πιθανόν να φιλοξενηθούν στα καταλύματα των Εργατικών αναπαυτηρίων της ΔΕΟΚ είναι ασυμπτωματικά και σε περίπτωση που θα εμφανίσουν συμπτώματα κωρονοἲού ο χώρος θα απολυμανθεί και θα απομακρυνθούν άμεσα για να εισαχθούν στα κρατικά νοσηλευτήρια».

Από την πλευρά της η ΣΕΚ τονίζει πως θέτει στη διάθεση της Κυβέρνησης εγκαταστάσεις της, εκτός κατοικημένων περιοχών, για να στηθούν χώροι καραντίνας για περιστατικά που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Αυτό αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο ΓΓ της ΣΕΚ, Αντρέας Μάτσας, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πηγή: philenews

Send this to a friend