Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κλείνουν τέσσερα οδοφράγματα για επτά ημέρες ελέω κορωνοϊού
Κλείνουν τέσσερα οδοφράγματα για επτά ημέρες ελέω κορωνοϊού

Κλείνουν τέσσερα οδοφράγματα για επτά ημέρες ελέω κορωνοϊού

Το κλείσιμο τεσσάρων οδοφραγμάτων, ώστε να επανδρωθούν σωστά και με επιπρόσθετο προσωπικό, με στόχο την εντατικοποίηση των ελέγχων για τον κορωνοϊό, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.
  
Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός υγείας ανέφερε πως έχει ενεργοποιηθεί το εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων, το οποίο θα αξιολογεί καθημερινά την κατάσταση και θα πάρει αποφάσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό, από αύριο κλείνουν τέσσερα οδοφράγματα για επτά ημέρες. Αυτά είναι τα οδοφράγματα Λήδρας, Αστρομερίτη, Λεύκας και Δερύνειας. 

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου σημείωσε πως για την ενίσχυση των ελέγχων στα οδοφράγματα, ζητήθηκε αγορά υπηρεσιών για νοσηλευτές και διασώστες. Ο υπουργός τόνισε πως δεν είναι θέμα εάν θα παρουσιαστεί κρούσμα, αλλά πότε θα παρουσιαστεί. Το επιπρόσθετο προσωπικό, θα βρίσκεται από αύριο το πρωί στις 6:00, που θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο μέτρο, στα άλλα οδοφράγματα που παραμένουν ανοικτά. Αυτά είναι τα οδοφράγματα του Λήδρα Πάλας, του Αγίου Δομετίου, των Στροβιλιών, του Πύργου και των Βάσεων. 

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως η κατάσταση θα αξιολογείται καθημερινά και αναλόγως με την κατάσταση, θα λάβουν τις ανάλογες αποφάσεις. 

Προ ολίγου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για την απόφαση της Κυβέρνησης. Στόχος, είπε ο κ. Ιωάννου, είναι να προστατευθούν και οι δύο κοινότητες. 

Έχουν ενημερωθεί παράλληλα και τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά και οι Βρετανικές Βάσεις, όπου υπάρχουν οδοφράγματα, ώστε να ακολουθούν τα ίδια μέτρα και πρωτόκολλα. 

Ο υπουργός Υγείας τόνισε επίσης πως όποια μέτρα και να ληφθούν, το ποσοστό αποτελεσματικότητά τους είναι 25%.

Send this to a friend