Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Κοροναϊός: Ποια θέση είναι πιο ασφαλής στο αεροπλάνο για να μην κολλήσετε
Κοροναϊός: Ποια θέση είναι πιο ασφαλής στο αεροπλάνο για να μην κολλήσετε

Κοροναϊός: Ποια θέση είναι πιο ασφαλής στο αεροπλάνο για να μην κολλήσετε

Με το ζήτημα του κοροναϊού να κυριαρχεί στη διεθνή και εγχώρια επικαιρότητα τις τελευταίες εβδομάδες, όλοι και όλες αναρωτιούνται εύλογα πώς είναι δυνατόν να προστατευτούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά από την εν λόγω επιδημία ιογενούς πνευμονίας.

Όσοι και όσες ειδικότερα ταξιδεύουν με αεροπλάνο την τρέχουσα χρονική περίοδο, πέραν των γνωστών μέτρων ασφαλείας που έχουν ήδη ανακοινώσει οι Αρχές (χρήση μάσκας, αποφυγή επαφής, σχολαστικό πλύσιμο χεριών κ.ά.), καλό είναι να έχουν γνώση της έρευνας που είχε πραγματοποιήσει το 2018 το nationalgeographic.com (FlyHealthy Research Team) αναφορικά με τη θέση εκείνη που πρέπει να καταλαμβάνουν οι επιβάτες, ώστε να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα να έρθουν σε επαφή με άτομο που νοσεί.

Οι πιο ασφαλείς λοιπόν θέσεις κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αναφέρονται στην εν λόγω έρευνα και προέκυψαν από ανάλυση της συμπεριφοράς επιβατών αλλά και και πληρωμάτων, είναι εκείνες στα παράθυρα του αεροσκάφους.

Ο καθηγητής βιολογίας και μαθηματικών του Penn State Univerity, Howard Weiss, αναφέρει σχετικά: «Ας υποθέσουμε ότι κάθεστε σε καθίσματα διαδρόμου ή σε μεσαία καθίσματα και περπατάω για να πάω στην τουαλέτα. Θα είμαστε σε στενή επαφή, δηλαδή θα είμαστε σε απόσταση ενός μέτρου. Έτσι, αν μολυνθώ, θα μπορούσα να σας μεταδώσω τον ιό».

Send this to a friend