Home ΛΑΡΝΑΚΑ Προειδοποιούν με επ΄αόριστον απεργία οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία «Ζήνων» Λάρνακας
Προειδοποιούν με επ΄αόριστον απεργία οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία «Ζήνων» Λάρνακας

Προειδοποιούν με επ΄αόριστον απεργία οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία «Ζήνων» Λάρνακας

Σε απ’ αόριστον απεργία θα κατέλθουν από την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας, σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν καταβληθούν τα διάφορα Ταμεία τους τα οποία η εταιρεία αποκόπτει από τους μισθούς

Σε επιστολή των τριών Συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ και ΔΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ-ΔΕΟΚ, προς την Εταιρεία Λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Παντελή Παντελίδη, αναφέρεται ότι από τον Μάρτιο του 2019, η εταιρεία αποκόπτει «από το μισθό των εργαζομένων τα Ταμεία Προνοίας, τις δόσεις των Ταμείων Προνοίας, τη συνδρομή προς τη Συντεχνία, την εισφορά της Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το Ταμείο Ευημερίας και τις εφημερίδες των οργανώσεων τους» χωρίς όμως να τα εμβάζει στα συγκεκριμένα Ταμεία.

Στην επιστολή σημειώνεται πως η συγκεκριμένη πράξη της Εταιρείας «είναι αξιόποινη και μάλιστα έχει λάβει προειδοποίηση από τον Έφορο Ταμείων Προνοίας ότι η πράξη αυτή διώκεται ποινικά».

Η Εταιρεία, συνεχίζει η επιστολή έχει «αγνοήσει επιδεικτικά» την προειδοποίηση με αποτέλεσμα «να κατατεθεί υπόθεση στο Δικαστήριο, εκ μέρους του Εφόρου Ταμείων Προνοίας».

Προστίθεται ακόμα πως παρά το γεγονός ότι όλα αυτά είναι εν γνώσει του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας εντούτοις «ουδεμία προσπάθεια καταβάλλεται για να βρεθεί μια λύση και να αποδοθούν οι αποκοπές των εργαζόμενων. Αντίθετα η Εταιρεία αναμένει κάθε μήνα να κάνει αυτές τις αποκοπές για τις χρησιμοποιήσει προς όφελος της».

Ως απόρροια της στάσης αυτής του Δ. Σ. της Εταιρείας Λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας, αναφέρεται στην επιστολή «και μετά από επανειλημμένες προειδοποιήσεις, δεν απομένει κανένας άλλος τρόπος από το να διεκδικήσουμε, όπως οι αποκοπές από τον μισθό των εργαζομένων να καταβληθούν στα Ταμεία τους άμεσα μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, συμπεριλαμβανομένου και του Φεβρουαρίου του 2020».

Σε περίπτωση που η Εταιρεία «δεν καταβάλει τα διάφορα Ταμεία των εργαζομένων από την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 τότε οι εργαζόμενοι θα κατέλθουν σε επ’ αόριστον απεργία» καταλήγει.

Σημειώνεται ότι η επιστολή των Συντεχνιών κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και τη Διευθύντρια του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend