Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Για άλλες οκτώ μέρες στο κελί ο 38χρονος, για την απόπειρα φόνου στην Αγ. Νάπα
Για άλλες οκτώ μέρες στο κελί ο 38χρονος, για την απόπειρα φόνου στην Αγ. Νάπα

Για άλλες οκτώ μέρες στο κελί ο 38χρονος, για την απόπειρα φόνου στην Αγ. Νάπα

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του, παρουσιάστηκε σήμερα στις 11 το πρωί ο 38χρονος από την Πάφο, σχετικά με τη μαφιόζικη επίθεση που διαπράχθηκε στις 16 Φεβρουαρίου στην Αγία Νάπα. Το δικαστήριο διέταξε την εκ νέου προσωποκράτηση του υπόπτου για άλλες 8 ημέρες.

Ο 38χρονος είναι ύποπτος σχετικά με υπόθεση απόπειρας φόνου, συνωμοσίας για φόνο, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλικών.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή (21/2) παρουσιάστηκε ενώπιον Επαρχιακού δικαστηριου Λάρνακας ο δεύτερος συλληφθείς για την απόπειρα φόνου που διαπραχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (16/2) σε καφεστιατόριο της Αγίας Νάπας.

Πρόκειται για τον Ελλαδιτη ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικοπουλο. Θυμίζουμε ότι ο ύποπτος καταδικαστηκε σε 5 φορές ισόβια για το πενταπλο φονικο που διαπραχθηκε στην Αγία Ναπα το 2012 με θύματα φρουρούς του δολοφονηθεντα (σ. σ. 2016) επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιωτη.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για 8ημερη προσωποκράτησή του.

Τα γεγονότα

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 2 τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου, άγνωστο πρόσωπο που φορούσε μαύρα ρούχα και είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, πέρασε πεζό έξω από καφεστιατόριο που βρίσκεται στην Λεωφόρο Κρυού Νερού στην Αγία Νάπα και άρχισε να πυροβολεί με ριπή εναντίον των θαμώνων που βρίσκονταν σ’ αυτό. Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή τρέχοντας προς το Μουσείο “Θάλασσα”.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της η γυναίκα διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Send this to a friend