Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Το πρώτο πολυτελές σκάφος στη μαρίνα Αγ. Νάπας!
Το πρώτο πολυτελές σκάφος στη μαρίνα Αγ. Νάπας!

Το πρώτο πολυτελές σκάφος στη μαρίνα Αγ. Νάπας!

Σημαντική είναι η πρόοδος των κατασκευαστικών έργων για το μεγαλεπήβολο έργο της μαρίνας Αγίας Νάπας, σύμφωνα με νέο ενημερωτικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η διαχειρίστρια εταιρεία. Τονίζεται, μάλιστα, ότι στις 27 περασμένου Ιανουαρίου επιτεύχθηκε ένα σημαντικό ορόσημο, με την είσοδο του πρώτου πολυτελούς σκάφους στη μαρίνα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την επίσημη ενημέρωση, όλα τα κύρια κτήρια στη μαρίνα (κυβερνητικό, διοίκηση, σημείο πώλησης εξαρτημάτων, συντήρηση, αγκυροβόλια και χώρος ξεκούρασης) έχουν ολοκληρωθεί. Παράλληλα, όμως, εκτελούνται μερικές μικρές εργασίες επισκευής, ενώ η επίπλωση όλων των κτηρίων βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Σημειώνεται, ακόμα, ότι όλα τα κτήρια έχουν επιθεωρηθεί από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου κι έχουν λάβει τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις. Η παραλαβή του κυβερνητικού κτηρίου από τις κυβερνητικές αρχές ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Νοέμβριο του 2019.

Όσον αφορά τα έργα ελλιμενισμού (θαλάσσια έργα) ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν στην περιοχή τα τελευταία τρία χρόνια. Τα θαλάσσια έργα αφορούσαν μια τεράστια ποσότητα εκσκαφής εδάφους, βυθοκόρηση, κατασκευή χιλιάδων προκατασκευασμένων τσιμεντένιων τμημάτων θωράκισης και ακριβής τοποθέτησή τους τόσο υποβρύχια, όσο και στην επιφάνεια της θάλασσας. Ο νότιος κυματοθραύστης ήταν το σημαντικότερο τμήμα των ναυτιλιακών έργων και αποτελεί τον κύριο αμυντικό μηχανισμό για την προστασία της μαρίνας καθώς των οικιστικών κι εμπορικών ζωνών της ανάπτυξης από τους ανέμους και τα κύματα.

Όσον αφορά τις πλωτές αποβάθρες, αυτές βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωσή τους. Σ’ εξέλιξη βρίσκονται και τα οδικά έργα σε σχέση με τη μαρίνα Αγ. Νάπας. Αυτές τις μέρες οι εργασίες συνεχίζονται για τη δυτική και τη βόρεια πλευρά της ανάπτυξης, ενώ η ασφαλτόστρωση του ανατολικού δρόμου ολοκληρώνεται σύντομα, όπως και στην κύρια είσοδο της ανάπτυξης.

Σ’ εξέλιξη είναι και τα έργα τοπιοτέχνησης. Η απομάκρυνση του υλικού επίχωσης κάτω από τη γέφυρα έχει ολοκληρωθεί και η γέφυρα χρησιμοποιείται πλέον για την πρόσβαση στο νησί. Ταυτόχρονα, έχουν ξεκινήσει τα έργα για ανέγερση του ανατολικού και δυτικού πύργου, και των επαύλεων και των εμπορικών κέντρων.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend